Strana 2 od 3 PrviPrvi 123 PoslednjiPoslednji
Prikazivanje rezultata 41 do 80 od 89

Tema: BENQ-Siemens test point by code electronic - free

  1. #41
    GSM Master MADCIRA's Avatar
    Clan br.
    9
    Registrovan
    Aug 2005
    Lokacija
    Kekenda (c) sebagsm
    Godina
    38
    Br. postova
    486
    Hvala
    49
    Pohvaljen 158 puta u 60 postova
    Uz tvoju dozvolu ili................?

  2. #42
    GSM Junior
    Clan br.
    325
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Zvornik
    Godina
    49
    Br. postova
    10
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    svaka cast druze

  3. #43
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Citiram Original postovao MADCIRA
    Uz tvoju dozvolu ili................?

    Netreba dozvola,free je.

    Postavi temu ako hoces na

    http://forum.gsmhosting.com/vbb/forumdisplay.php?f=339

    Pozdrav,hvala!

  4. #44
    GSM Master rubin_miki's Avatar
    Clan br.
    74
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Prilep Makedonija
    Godina
    49
    Br. postova
    508
    Hvala
    92
    Pohvaljen 58 puta u 36 postova
    ako moze, postavite novi exe ovde da ne bi lutali tudjim forumima za download..

  5. #45
    GSM Master MADCIRA's Avatar
    Clan br.
    9
    Registrovan
    Aug 2005
    Lokacija
    Kekenda (c) sebagsm
    Godina
    38
    Br. postova
    486
    Hvala
    49
    Pohvaljen 158 puta u 60 postova
    Nema potrebe za novom temom na z-franku,vec sam u par navrata dao link...
    Jedino ako ti ne zelis otvoriti thread




    Sve Najbolje






    Dejan

  6. #46
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Citiram Original postovao rubin_miki
    ako moze, postavite novi exe ovde da ne bi lutali tudjim forumima za download..

    Bice uskoro,ovo sam mislio na Dejana da postavi na z-Frank-ov forum za siru javnost .

    Poz.

  7. #47
    GSM Master MADCIRA's Avatar
    Clan br.
    9
    Registrovan
    Aug 2005
    Lokacija
    Kekenda (c) sebagsm
    Godina
    38
    Br. postova
    486
    Hvala
    49
    Pohvaljen 158 puta u 60 postova

  8. #48
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Odlicno

  9. #49
    GSM Master MADCIRA's Avatar
    Clan br.
    9
    Registrovan
    Aug 2005
    Lokacija
    Kekenda (c) sebagsm
    Godina
    38
    Br. postova
    486
    Hvala
    49
    Pohvaljen 158 puta u 60 postova
    Kakve su to S.I.S.E sa z-franka,juce su pomerili moj post NAMERNO,i to najverovatnije glupi gruzijac,znate koji....................sramota
    NEKOME smeta rad i trud ljudi sa ovih prostora!!!
    Nadam se da nisam otisao u off...............ali morao sam ovo da postujem



    Sve najbolje,







    MADCIRA

  10. #50
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    Svaka cast Zeljko. Danas za nesto vise od pola casa obradjen AF51 na SST /pravjlenje adaptera, secenje zastitnog lima, secenje test pointa, unlock/.
    Bravo sve radi cakum pakum prema tvojim upustvima.
    Pozdrav.

  11. #51
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Svaka cast majstore!

  12. #52
    GSM Potencijal andrija's Avatar
    Clan br.
    1480
    Registrovan
    May 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Br. postova
    30
    Hvala
    1
    Pohvaljen 1 put u 1 postu
    Jel bi mogao neko da posta pinout za običan RS-232 Benq-Siemens kabel, tako da ga možemo i mi bez Martech i SST-a odradit - npr. sa Jockerom

  13. #53
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Drugar moj veleiki pozdrav za tebe!

    Imas na programu pin out za martech ali pin out je isti za sve siemense nema veza koji imas box ili free software!

    RX TX i GND(masa) su svi isti. iskoristi to na uni box !

    Rjesit ces ga 100%

  14. #54
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova
    pregledaj sliku od ax72 koda je u ogledalu slikana
    prerezao sam po tvojoj shemi ali je to pogresan vod
    onaj do njega je .
    uglavnom ko i pogrijesi nista se ne desi .

    nije kritika samo pomoc

  15. #55
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova


    .....................................
    Attached Images Attached Images

  16. #56
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Znam,izvini ako je bio problem ,za par dana cu postaviti novi program sa prepravkama.


    Pozdrav
    Izmenio Code Electronic : 14-06-06 u 21:46

  17. #57
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova
    Citiram Original postovao code electronic
    Znam,izvini ako je bio problem ,
    nije bilo problema nedesi se apsolutno nista sa telefonom
    i kad se prereze onaj drugi vod ...
    sve sam poslije isprobao...
    i nije mi se vratio znaci da je OK..

    a koliko ja znam isti je test point na ax75 i ax72
    nek me neko ispravi ako grijesim.


  18. #58
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Slika na programu AX72 i AX75 je pogresno zarotirana u tome je caka!

    Isti su AX72 i AX75 samo sto sam zarodirao pogresno.

    Tu je greska.

  19. #59
    GSM Potencijal
    Clan br.
    1211
    Registrovan
    Apr 2006
    Lokacija
    beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    40
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    e pa majstore svaka cast!!!!mislim sta reci.......

  20. #60
    GSM Master hallo's Avatar
    Clan br.
    26
    Registrovan
    Aug 2005
    Lokacija
    www.haloservis.co.rs
    Godina
    48
    Br. postova
    313
    Hvala
    73
    Pohvaljen 63 puta u 36 postova

    Hhhmmm...

    ..necu da kritikujem, ali SX1 new PCB layout nece sa ovoim TP koji si prikazao...kad ga spojim na masu tel cak nece niti da se javi na PowerOn...

  21. #61
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Pozdrav za Miroslav-a

    SX1 imas dvije varijante SX1 ploca i test pointa.

    Pokreni na programu Old Siemens test point i na starom programu imas TP za starije tipove SX1 !



    Ta se odnosi na new board.

    Imas tu gore covjeka koji je pohvalio ovu novu foru za new sx1.

    Svako dobro
    Attached Images Attached Images

  22. #62
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Evo i prilog

    Citiram Original postovao tzlatko
    "CODE ELECTRONIC" majstore, neznam kako ti je ime izvini.
    Evo doslo je red da i od mene dobijes cestitku i to onu pravu iskrenu i od srca za svoj rad. Kao sto znas nemam dlake na jeziku i uvek kazem ono sto mislim.
    Vidim da si dobio razne cestitke i dobronamerne i zlonamerne i da si se uvredio sto je i red.
    Naime mene si odusevio, sto sam pomocu tvog truda uspeo da odradim jedan SX1 kod kojeg, prema mom saznanju /dosadasnjem/, morao da se skida procesor, sece veza vraca procesor /previse posla i rizika/. Ti si dao jednostavno resenje sa test tackom ispod ekrana koja za divno cudo radi bez problema.
    Mozda su mnogi znali za ovaj test point, ja nisam, od tebe sam saznao.
    HVALA MAJSTORE.
    Pozdrav.

  23. #63
    GSM Master mobicom's Avatar
    Clan br.
    927
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Tetovo, MK +42� 0' 27.37", +20� 58' 38.51"
    Br. postova
    705
    Hvala
    68
    Pohvaljen 45 puta u 27 postova
    Citiram Original postovao haloservis
    ..necu da kritikujem, ali SX1 new PCB layout nece sa ovoim TP koji si prikazao...kad ga spojim na masu tel cak nece niti da se javi na PowerOn...
    Hmmm isto se i mene desilo kao sto kazes ti, ne ide ni na martech ni na joker, uopste se ne bootuje.
    Jel moze jos neko da potvrdi da je uradio noviju plocu sx1?
    Jesi li ti Zeljko uradio?
    Martech je jednom rekao da ima previse sigurnosti u toj ploci i da nema niti ce ikad naci resenje,a ne verujem da je prevideo nesto tako jednostavno, nesto sto lici na jedan dinar

    pozdrav.

  24. #64
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Naravno da sam imao i rjesio na ovaj fazon nisam imao potrebe dizati processor!

    Ploce koje nemaju kondenzator na koji obicno ide TP to GND -> SX1 mora se dizati procesor ili ispod procesora zarezati TP ,da to nebi radio ide na tu TP tacku na mojoj semi.

    Kako bih postavio TP da nisam probao ?

    Nista nije ne isprobano kod mene na mojim shemama.!

    Ali nije problem i ova fora kome ne ide ne ide nikom nista telefon se nece pokvariti ili ostetiti samo otkacis TP od mase i to je to.

    Paznja! Prvo pogledati dali ima kondenzator kao na staroj slici ako nema onda uraditi sa novom forom.

    pozdrav

  25. #65
    GSM Master hallo's Avatar
    Clan br.
    26
    Registrovan
    Aug 2005
    Lokacija
    www.haloservis.co.rs
    Godina
    48
    Br. postova
    313
    Hvala
    73
    Pohvaljen 63 puta u 36 postova

    Ok...

    Citiram Original postovao code electronic
    Naravno da sam imao i rjesio na ovaj fazon nisam imao potrebe dizati processor!

    Ploce koje nemaju kondenzator na koji obicno ide TP to GND -> SX1 mora se dizati procesor ili ispod procesora zarezati TP ,da to nebi radio ide na tu TP tacku na mojoj semi.

    Kako bih postavio TP da nisam probao ?

    Nista nije ne isprobano kod mene na mojim shemama.!

    Ali nije problem i ova fora kome ne ide ne ide nikom nista telefon se nece pokvariti ili ostetiti samo otkacis TP od mase i to je to.

    Paznja! Prvo pogledati dali ima kondenzator kao na staroj slici ako nema onda uraditi sa novom forom.

    pozdrav
    ..ja sam i priscao o NOVOJ PCB Layout...ali verujem kad kazete da ste uspeli, ali verujte i vi meni da moj nece tako.
    Tel inace upali na kratko pocne dizati sistem ali posle Siemens Logo-a samo cuveno bbzzz i ugasi se. Iz iskustva znam da je verovatnoca HW 70% SW 30% SA ovakvim simptomima, uzevsi u obzir da i na pokusaj Rucnog formata ne reaguje. Cisto sam hteo da probam ovaj TP posto mi je "podletela nova PCB. I ono sto sam Vam i rekao...kad prespojim po skici tel nece ni da se upali kako se pali bez spojeno TP-a, a nece ni da se konektuje na PC...
    U svakom slucaju...pozdrav

  26. #66
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    Meni je uspelo da pomocu test pointa kao na slici odradim taj SX1. Ko nece da veruje i ne mora. Meni isto tako NIJE uspelo da odradim i par SX1 sa stariom plocom sa kondenzatorom . Isto tako sam u jednom slucaju, morao da drzim celo vreme dok se flashuje telefon, test point za masu /zalemio sam ga direktno za masu/. Cudjliv je to telefon taj SX1 ali u svim situacijama nijednom nisam posumljao u sebe ili u opremu.
    U zdravlje.

  27. #67
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Spojis TP na GND i sklopis telefon (naravno moraju biti i tipke ustekane zbog ostalog hardwera).

    Mora da radi ako je ploca sa new PCB i ako nija varijanta sa kondenzator-om(o tome sam vec pricao).

    Poz.

  28. #68
    GSM Guru roba_nt's Avatar
    Clan br.
    641
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Novi Travnik
    Godina
    44
    Br. postova
    142
    Hvala
    55
    Pohvaljen 18 puta u 15 postova
    pitanje imam za Zeljka.prilikom spajanja TX na siemens AF51,lemilicom sam povukao komplet TX.ima li kakva shema i naravno drugi TX.

  29. #69
    GSM Master mobicom's Avatar
    Clan br.
    927
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Tetovo, MK +42� 0' 27.37", +20� 58' 38.51"
    Br. postova
    705
    Hvala
    68
    Pohvaljen 45 puta u 27 postova
    Ja mislim da bi trebao biti i na samom konektoru za cabl. Nemam ga vise otisao mi je pre 10 min inace proverio bi za tebe.
    Ujedno hvala Zeljko za shemu kabla za Martech.

    pozdrav.

  30. #70
    GSM Guru roba_nt's Avatar
    Clan br.
    641
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Novi Travnik
    Godina
    44
    Br. postova
    142
    Hvala
    55
    Pohvaljen 18 puta u 15 postova
    hvala ti drug za pokusaj,ovo se vidi golim okom gdje ide vod ali nisam siguran sto posto jer mi je mikroskop ostao kuci.imam problem s ovim tel iz HR koji su sa t-mobile dok sam ove iz Vip-a normalno odradjivao.i zbog toga sam lemio tako i povukao s ploce TK tacku.

  31. #71
    GSM Master mobicom's Avatar
    Clan br.
    927
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Tetovo, MK +42� 0' 27.37", +20� 58' 38.51"
    Br. postova
    705
    Hvala
    68
    Pohvaljen 45 puta u 27 postova
    I moj danasni je bio T-mobile HR al je na Martechu prosao bez ikakvih problema naravno preko TP bez secenja.

  32. #72
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Citiram Original postovao roba_nt
    pitanje imam za Zeljka.prilikom spajanja TX na siemens AF51,lemilicom sam povukao komplet TX.ima li kakva shema i naravno drugi TX.

    Ja se iskreno izvinjavam sto kasnim sa odgovorom

    Ima rjesenje i jednostavno je , slika od A31 Pin Out ,na njoj imas pin out kabla i to si mogao iskoristiti.

    Ali ako nije kasno i nisi rijesio mogu ti postaviti sliku jednostavniju!

    Pozdrav

  33. #73
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Novi program je zavrsen sa izmjenama i novim fazonom za AF51 Plav displej posle sjecenja i ovaj put je .exe

    Postavljen ce biti sutra ako ne i prije

    Rjesenje za AF51 ---> repair blue display after bad cut Test Point je odlicna stvar i vidim da ljudi imaju te probleme pa evo rjesenja i za to!

    __________________________________________________ _______________

    Posjetite za 24h - -> www.code-electronic.com

  34. #74
    GSM Junior
    Clan br.
    675
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Godina
    38
    Br. postova
    26
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Super za taj plavi displej, jer sam jedan tresnuo danas.
    Ali mi nije jasno pod mikroskopom sam radio 2 kom. i uradio sam sve identicno , jedan radi bez greske, a drugi ima plav ekran. Jos sam ga ja sj*e*bu*cnuo fleshanjem jer sam zaboravio da provjerim displej poslije rezanja. Nakon upisa fullflasha samo blinka, s key kalkulise ali kad se posalje opet ostaje u factory modu. Sta da mu radim za to?

  35. #75
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    -Moras na Martech Box da mu upises Full Flash !

    I naravno Repair IMEI !

    Danas cu postaviti program .

  36. #76
    GSM Master mobicom's Avatar
    Clan br.
    927
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Tetovo, MK +42� 0' 27.37", +20� 58' 38.51"
    Br. postova
    705
    Hvala
    68
    Pohvaljen 45 puta u 27 postova
    Evo vam za Martech flash file sa bootpass-om za AF51 od T-mobile Hrvatska.
    Kad se enes_k1 snadje onda moderatori mogu da koriguju moj post u pravu sekciju.
    Pozdrav.

    http://rapidshare.de/files/24344031/...le_HR.rar.html

  37. #77
    GSM Guru roba_nt's Avatar
    Clan br.
    641
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Novi Travnik
    Godina
    44
    Br. postova
    142
    Hvala
    55
    Pohvaljen 18 puta u 15 postova
    rijesen je onaj sa t-mobile ali mi je jos uvijek ostao ovaj sto sam mu povukao TX.ako ne bude ti problem da postavis tu jednostavniju sliku.dok to ne bude pokusavacu traziti rjesenje.
    Izmenio roba_nt : 28-06-06 u 12:48

  38. #78
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Evo slika .
    Attached Images Attached Images

  39. #79
    GSM Guru roba_nt's Avatar
    Clan br.
    641
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Novi Travnik
    Godina
    44
    Br. postova
    142
    Hvala
    55
    Pohvaljen 18 puta u 15 postova
    hvala majstore za sliku,sve sam uradio ali mi na dekodiranju izbaci error 00.12.sve sam opcije probao i manualno i brzine mijenjao,koristio sve opcije ali nece pa nece.probao i druge opcije TP i opet nista.imas li kakvu soluciju.

  40. #80
    Balkan GSM Team Code Electronic's Avatar
    Clan br.
    295
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Code Support
    Br. postova
    583
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Spoj i ovo !

    Provjeri RX sto ti je otpao da ga skroz otkacis ?

    Error 00.12 je hardwerska greska.

    Pregledaj stampu oko TP (otpornike kondenzatore) ?

    Jel pali telefon?
    Attached Images Attached Images

Strana 2 od 3 PrviPrvi 123 PoslednjiPoslednji

Slicne teme

  1. Polar box -New Update
    Postovao Eprom u forumu Polar Box
    Odgovori: 225
    Zadnji post: 07-10-15, 20:16
  2. cl 75 unlock
    Postovao Mobikom MK u forumu Kodovi i mape za otkljucavanje
    Odgovori: 308
    Zadnji post: 03-09-10, 10:25
  3. ABSOLUTLEY FREE calculation of BenQ 3G Unblock Codes
    Postovao Decoder u forumu Siemens software
    Odgovori: 0
    Zadnji post: 23-12-08, 09:15
  4. www.gsm-house.com
    Postovao garfild u forumu Prodaja SW i HW opreme
    Odgovori: 21
    Zadnji post: 15-04-08, 11:42
  5. INFINITY BOX Plus
    Postovao garfild u forumu Infinity
    Odgovori: 12
    Zadnji post: 18-02-08, 04:59

Pravila postovanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •