Strana 1 od 2 12 PoslednjiPoslednji
Prikazivanje rezultata 1 do 40 od 45

Tema: samsung I9505 unlock

  1. #1
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova

    samsung I9505 unlock

    Interesantan problem, posle dekodiranja radi sa mts i telenor karticama normalno ali vip uopste ne vidi karticu!?

    Otkljucan Z3Xom, fabricki unlock, nista rutovanje i slicno.

    Pre dekodiranja radio samo sa MTS karticama, posle dekodiranja radi sa MTS i TELENOR sasvim normalno, 3G mreza normalno funkcionise.

    VIP ne vidi i to je to. Resetovao sam telefon i nista. Flesovao sam i opet nista.

    Da li je neko imao ovaj problem?

  2. #2
    GSM Junior
    Clan br.
    14345
    Registrovan
    Sep 2014
    Lokacija
    Bački Petrovac
    Godina
    38
    Br. postova
    12
    Hvala
    14
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Verovatno je hardware tj sim,mmc reader.

  3. #3
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    Ne verujem da je sim citac problem iz razloga sto sa dve mts kartice radi, sa jednom telenor karticom radi.

    Sa dve vip kartice ne radi, ne vidi sim.

  4. #4
    GSM Master dr.Pava's Avatar
    Clan br.
    271
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    obrenovac
    Godina
    44
    Br. postova
    634
    Hvala
    39
    Pohvaljen 70 puta u 50 postova
    hardware....

    u501

  5. #5
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    Znam da u ovom poslu nista nije nemoguce ali kako objasnjavas da ne radi iskljucivo sa vip karticama a sa drugima radi bez problema.

    To iz iskustava pises ili mislis da bi moglo biti?

  6. #6
    GSM Master dr.Pava's Avatar
    Clan br.
    271
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    obrenovac
    Godina
    44
    Br. postova
    634
    Hvala
    39
    Pohvaljen 70 puta u 50 postova
    pomesao sam
    moja greska
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    GSM Master dr.Pava's Avatar
    Clan br.
    271
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    obrenovac
    Godina
    44
    Br. postova
    634
    Hvala
    39
    Pohvaljen 70 puta u 50 postova
    probaj ovo ako prodje,ili ga zameni

  8. #8
    GSM Guru
    Clan br.
    5934
    Registrovan
    May 2007
    Lokacija
    HR Kuti
    Godina
    42
    Br. postova
    202
    Hvala
    27
    Pohvaljen 27 puta u 18 postova
    A neki backup pa proba, ako si ga radio ,qcn...

  9. #9
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    Ma nisam rutovao telefon pa samim tim nemam ni backup.

    Kada se radi fabricko otkljucavanje ne bi smelo nista da se poremeti sto je praksa do sada i pokazala sa svim Samsung telefonima koje sam tako otkljucao.
    Kada rutujem i otkljucavam tada pravim bekap iako alati u principu ga i sami prave.

    Steta sto nisam probao vip karticu pre otkljucavanja jer sam nekako uveren da bi i tada rekao da nema sim kartice.

    Vratio sam telefon tako da vise nije aktuelan problem.

  10. #10
    GSM Guru
    Clan br.
    5934
    Registrovan
    May 2007
    Lokacija
    HR Kuti
    Godina
    42
    Br. postova
    202
    Hvala
    27
    Pohvaljen 27 puta u 18 postova
    -mislim da se bez ruta makar moze iscitati qcn.
    -imao sam problem sa i9195 i rutanjem da bi napravio backupe prije unlocka.
    -probao rutati sa iroot,kongo...na kraju CF-Auto-Root-serranolte-serranoltexx-gti9195
    -na backupu root status uvijek fail
    -bakup koji sam napravio bez ruta je qcn
    -ali unlock prosao ok.
    -djabe boxova i alata kada veca z####ncija rutati
    -downgrade ,da ili ne...

  11. #11
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    Mnei se nekako u praksi pokazalo da kada telefon ima problema sa rutovanjem, cak i neke starije verzije androida, flesnem novi sistem i rutovanje uglavnom prolazi i uspesno i brzo.
    Downgrade na Samsug telefonima nije problem, moze se slobodno raditi i cesto je laksa i brzija opcija fleovanje starije verzije, root, unlock pa opet flesovanje najnovije verzije softvera nego drndanje sa rutovanjem nove verzije koje nece i nece.

    Backup QCN ili bilo cega ne treba pri fabrickom otkljucavanju i zato ga u tim slucajevima i ne radim.

  12. #12
    GSM Potencijal
    Clan br.
    12633
    Registrovan
    Oct 2009
    Lokacija
    Beograd-Bulbuder Ruzveltova 30 Code Mobile Service
    Godina
    39
    Br. postova
    58
    Hvala
    20
    Pohvaljen 2 puta u 1 postu
    imam isti problem dosao tel probammts trazi kod probam vip kaze ubaci sim a na telenoru radi nije nista radjeno

  13. #13
    GSM Master voodoons's Avatar
    Clan br.
    2242
    Registrovan
    Sep 2006
    Lokacija
    Novi Sad
    Br. postova
    436
    Hvala
    73
    Pohvaljen 55 puta u 43 postova
    Citiram Original postovao servis.kompa Pogledaj post
    Downgrade na Samsug telefonima nije problem, moze se slobodno raditi i cesto je laksa i brzija opcija fleovanje starije verzije, root, unlock pa opet flesovanje najnovije verzije softvera nego drndanje sa rutovanjem nove verzije koje nece i nece.
    .
    Kako? Ja sam probavao pravljenjem multi firmware-a iz jednog fajla, izostavljajuci aboot.img i to probavao sa vise fleseva i vise modela ali nijedan nisam uspeo vratiti na nizu verziju...


    Sent from mighty voodoo magic

  14. #14
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    Citiram Original postovao codebgd Pogledaj post
    imam isti problem dosao tel probammts trazi kod probam vip kaze ubaci sim a na telenoru radi nije nista radjeno
    Znaci probao si pre unlocka?

    Izgleda da je tu neka caka sa softverom u karticama vipa!?

    Kad otkljcas radice Mts i Telenor a Vip ne, kao kod mene.
    Mojoj musteriji je bas trebao vip. Mozda ti imas vise srece i musteriji treba mts a ne vip

  15. #15
    GSM Master uca's Avatar
    Clan br.
    11852
    Registrovan
    Nov 2008
    Lokacija
    Beograd, Bulevar Kralja Aleksandra br. 297,
    Br. postova
    473
    Hvala
    529
    Pohvaljen 526 puta u 341 postova
    "codebgd"
    imam isti problem dosao tel probammts trazi kod probam vip kaze ubaci sim a na telenoru radi nije nista radjeno"

    Uradjen I9505 v. 5.0.1, za servis "codebgd". Radi na svim mrežama i sa svim karticama.
    Izmenio uca : 20-01-16 u 08:16

  16. Sledeci korisnici su rekli hvala uca za ovaj koristan post:


  17. #16
    GSM Master Marco's Avatar
    Clan br.
    10914
    Registrovan
    Mar 2008
    Lokacija
    Belgrad, Vienna
    Godina
    42
    Br. postova
    360
    Hvala
    21
    Pohvaljen 7 puta u 5 postova
    Isti Problem od juce na I9505 - ne radi na Telenor Karticama a MTS radi.
    Telefon je iduvek bio `simfree` - zamenjen Citac i identicno je Stanje.

    Software V 5.0.1.

    Nakon toga stavih drugu Ispravnu Plocu i uradih UpDate - isti Problem.

    Ima li ko Iskustva?

  18. #17
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    A ta druga ploca je pre update-a radila ok sa svim karticama?

    Ako jeste probaj da flesnes modem iz nekog drugog firmware-a. Ocigledno je kvar softverske prirode.
    Igraj se malo.

    Kakva glupost, sada valja svaki telefon pre unlocka proveravati da li radi sa svim karticama, koji su kreteni ovi iz Samsunga...
    Bitno je da naguraju krs softvera u telefon a sto ne radi nesto sto je osnovana funkcija telefona nema veze...

  19. #18
    GSM Junior rale78's Avatar
    Clan br.
    14588
    Registrovan
    Mar 2015
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    41
    Br. postova
    21
    Hvala
    12
    Pohvaljen 5 puta u 5 postova
    Citiram Original postovao Marco Pogledaj post
    Isti Problem od juce na I9505 - ne radi na Telenor Karticama a MTS radi.
    Telefon je iduvek bio `simfree` - zamenjen Citac i identicno je Stanje.

    Software V 5.0.1.

    Nakon toga stavih drugu Ispravnu Plocu i uradih UpDate - isti Problem.

    Ima li ko Iskustva?
    Mozda zvuci cudno, jesi li probao da zamenis back frame?

  20. #19
    GSM Master Marco's Avatar
    Clan br.
    10914
    Registrovan
    Mar 2008
    Lokacija
    Belgrad, Vienna
    Godina
    42
    Br. postova
    360
    Hvala
    21
    Pohvaljen 7 puta u 5 postova
    Citiram Original postovao servis.kompa Pogledaj post
    A ta druga ploca je pre update-a radila ok sa svim karticama?

    Ako jeste probaj da flesnes modem iz nekog drugog firmware-a. Ocigledno je kvar softverske prirode.
    Igraj se malo.

    Kakva glupost, sada valja svaki telefon pre unlocka proveravati da li radi sa svim karticama, koji su kreteni ovi iz Samsunga...
    Bitno je da naguraju krs softvera u telefon a sto ne radi nesto sto je osnovana funkcija telefona nema veze...
    Druga Ploca je radila pre upisa 5.0.1 i dodatnog Update ca. 500MB.

  21. #20
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    Probaj da upises modem iz par drugih firmware pa da vidimo da li se se problem resiti

  22. #21
    GSM Master Marco's Avatar
    Clan br.
    10914
    Registrovan
    Mar 2008
    Lokacija
    Belgrad, Vienna
    Godina
    42
    Br. postova
    360
    Hvala
    21
    Pohvaljen 7 puta u 5 postova
    Citiram Original postovao servis.kompa Pogledaj post
    Probaj da upises modem iz par drugih firmware pa da vidimo da li se se problem resiti
    Nemam posebno MODEM Files. Ako mi mozete poslati na E-mail : marco.stevic@gmail.com

  23. #22
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    Pa skini sa neta, jesu firmware malo glomazni, ne moras samo modem da flesnes

  24. #23
    GSM Master uca's Avatar
    Clan br.
    11852
    Registrovan
    Nov 2008
    Lokacija
    Beograd, Bulevar Kralja Aleksandra br. 297,
    Br. postova
    473
    Hvala
    529
    Pohvaljen 526 puta u 341 postova
    Donesi biće rešen, za 10 minuta, besplatno

    Uradjen I9505 v. 5.0.1, za servis "codebgd", takodje besplatno.
    Izmenio uca : 23-01-16 u 20:22

  25. Sledecih 2 clanova foruma reklo je hvala uca na ovom korisnom postu:


  26. #24
    GSM Master Marco's Avatar
    Clan br.
    10914
    Registrovan
    Mar 2008
    Lokacija
    Belgrad, Vienna
    Godina
    42
    Br. postova
    360
    Hvala
    21
    Pohvaljen 7 puta u 5 postova
    Rešeno - Full Flash (Partial) ...

  27. #25
    GSM Expert SharkMobil's Avatar
    Clan br.
    12818
    Registrovan
    Jan 2010
    Lokacija
    Kralja Petra I bb lok.br.12 Srbija
    Godina
    32
    Br. postova
    832
    Hvala
    88
    Pohvaljen 54 puta u 45 postova
    Meni dosao ne cita telenor, svaku drugu cita... Odradi full flash sa 5.0.1 na 4.4.2 ali opet ne cita...

  28. #26
    GSM Master Marco's Avatar
    Clan br.
    10914
    Registrovan
    Mar 2008
    Lokacija
    Belgrad, Vienna
    Godina
    42
    Br. postova
    360
    Hvala
    21
    Pohvaljen 7 puta u 5 postova
    Podebljati SIM Karticu - čest Problem i kod iPhone.

  29. #27
    GSM Master uca's Avatar
    Clan br.
    11852
    Registrovan
    Nov 2008
    Lokacija
    Beograd, Bulevar Kralja Aleksandra br. 297,
    Br. postova
    473
    Hvala
    529
    Pohvaljen 526 puta u 341 postova
    Problem je u verziji softvera u telefoni i ništa drugo.

  30. Sledeci korisnici su rekli hvala uca za ovaj koristan post:


  31. #28
    GSM Master voodoons's Avatar
    Clan br.
    2242
    Registrovan
    Sep 2006
    Lokacija
    Novi Sad
    Br. postova
    436
    Hvala
    73
    Pohvaljen 55 puta u 43 postova
    a koja verzija modema radi posao? spustio sam ga na 4.4.2 (I9505XXUFNC4) i dalje ne vidi Telenor sim a ostale rade..

  32. #29
    GSM Expert SharkMobil's Avatar
    Clan br.
    12818
    Registrovan
    Jan 2010
    Lokacija
    Kralja Petra I bb lok.br.12 Srbija
    Godina
    32
    Br. postova
    832
    Hvala
    88
    Pohvaljen 54 puta u 45 postova
    Ja sam svoj resio tako sto sam podebljao karticu kao sto je rekao marco...
    Novije kartice imaju tanju plastiku i ne cita ih... barem neke...

  33. #30
    GSM Master voodoons's Avatar
    Clan br.
    2242
    Registrovan
    Sep 2006
    Lokacija
    Novi Sad
    Br. postova
    436
    Hvala
    73
    Pohvaljen 55 puta u 43 postova
    ma to je probano, ne radi posao...

  34. #31
    GSM Master uca's Avatar
    Clan br.
    11852
    Registrovan
    Nov 2008
    Lokacija
    Beograd, Bulevar Kralja Aleksandra br. 297,
    Br. postova
    473
    Hvala
    529
    Pohvaljen 526 puta u 341 postova
    pošaljite bice uradjen free i vraćen nazad istoga dana ili neka ga neko donese i sačeka da se uradi.

  35. #32
    GSM Master voodoons's Avatar
    Clan br.
    2242
    Registrovan
    Sep 2006
    Lokacija
    Novi Sad
    Br. postova
    436
    Hvala
    73
    Pohvaljen 55 puta u 43 postova
    Ma uco, znam ja da sam ja to mogao uraditi, poslati, i da će biti urađen... Ali mene to ne zanima, rešio, ne rešio, ako sam već rešio hocu da mogu da resim i drugi i koji god. Meni treba informacija a ne usluga
    U svakom slučaju, hvala Uco

  36. Sledecih 4 clanova foruma reklo je hvala voodoons na ovom korisnom postu:


  37. #33
    GSM Guru
    Clan br.
    961
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    KNJ
    Godina
    49
    Br. postova
    180
    Hvala
    38
    Pohvaljen 7 puta u 7 postova
    Kod mene prosao jedan telenor sa I9505XXUHOA7_OXAHOA7.
    Pozdrav

  38. #34
    GSM Guru
    Clan br.
    5934
    Registrovan
    May 2007
    Lokacija
    HR Kuti
    Godina
    42
    Br. postova
    202
    Hvala
    27
    Pohvaljen 27 puta u 18 postova
    Citiram Original postovao servis.kompa Pogledaj post
    Mnei se nekako u praksi pokazalo da kada telefon ima problema sa rutovanjem, cak i neke starije verzije androida, flesnem novi sistem i rutovanje uglavnom prolazi i uspesno i brzo.
    Downgrade na Samsug telefonima nije problem, moze se slobodno raditi i cesto je laksa i brzija opcija fleovanje starije verzije, root, unlock pa opet flesovanje najnovije verzije softvera nego drndanje sa rutovanjem nove verzije koje nece i nece.

    Backup QCN ili bilo cega ne treba pri fabrickom otkljucavanju i zato ga u tim slucajevima i ne radim.
    evo sam imao priliku iscitati cert. iz g920f 5.1.1...jbg odustao sam...

  39. #35
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    G920F se moze rutovati bez problema. Nekada zapinje i onda samo resetujem telefon i prodje root.
    Rutujes preko Odina upisom CF-auto-root-xxxxxxx, provereno radi.

  40. #36
    GSM Master uca's Avatar
    Clan br.
    11852
    Registrovan
    Nov 2008
    Lokacija
    Beograd, Bulevar Kralja Aleksandra br. 297,
    Br. postova
    473
    Hvala
    529
    Pohvaljen 526 puta u 341 postova
    Da, ako mu ne odgovara peč kernela, onda imaš mrtav telefon, sa ubijenim butom.
    Neće da podigne sistem stalno ima logo Samsung i sa porukom u donjem delu telefona "dm-verity verification failed".
    Flešovanje ne popravlja grešku.
    Attached Images Attached Images

  41. #37
    GSM Guru
    Clan br.
    13441
    Registrovan
    Mar 2011
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    51
    Br. postova
    120
    Hvala
    11
    Pohvaljen 16 puta u 9 postova
    I sam znas da je ovo posao gde postoji mogucnost da ubijes telefon, takav je posao i ne verujem da ima neko ko nikada nije ubio neki telefon.
    Pazljivim radom takva mogucnost je zaista minimalna i na srecu sa S6 i edge nisam imao problema te vrste. Root pa unlock, do sada bez greske.

  42. #38
    GSM Expert SharkMobil's Avatar
    Clan br.
    12818
    Registrovan
    Jan 2010
    Lokacija
    Kralja Petra I bb lok.br.12 Srbija
    Godina
    32
    Br. postova
    832
    Hvala
    88
    Pohvaljen 54 puta u 45 postova
    Evo jos jedan problem sa citanjem sima ako neko ima provereno resenje

  43. #39
    GSM Master uca's Avatar
    Clan br.
    11852
    Registrovan
    Nov 2008
    Lokacija
    Beograd, Bulevar Kralja Aleksandra br. 297,
    Br. postova
    473
    Hvala
    529
    Pohvaljen 526 puta u 341 postova
    Citiram Original postovao servis.kompa Pogledaj post
    G920F se moze rutovati bez problema. Nekada zapinje i onda samo resetujem telefon i prodje root.
    Rutujes preko Odina upisom CF-auto-root-xxxxxxx, provereno radi.
    Da, ali telefon gubi garanciju i Knox je 0x1.

  44. #40
    GSM Guru
    Clan br.
    5934
    Registrovan
    May 2007
    Lokacija
    HR Kuti
    Godina
    42
    Br. postova
    202
    Hvala
    27
    Pohvaljen 27 puta u 18 postova
    A neki ljudi opet i ne vole "rootano",evo g925f treba dek.ponudio sam preko kodova ili... z3x...covjek odabrao kodove.Iscitao bi cert.,radi arhive i zlu ne trebalo , a bez ruta ne ide.
    Ako se vec i ruta moze li se i unrutati?

Strana 1 od 2 12 PoslednjiPoslednji

Slicne teme

  1. i9505 power ic
    Postovao SharkMobil u forumu Potraznja
    Odgovori: 1
    Zadnji post: 18-11-15, 06:00
  2. I9505 lcd
    Postovao galis u forumu Potraznja
    Odgovori: 1
    Zadnji post: 10-05-15, 21:00
  3. Samsung S4 I9505 Kamera ne radi ...
    Postovao Marco u forumu Samsung HW sekcija
    Odgovori: 6
    Zadnji post: 02-02-15, 16:10
  4. Samsung I9505
    Postovao DjomlaGSM u forumu Potraznja
    Odgovori: 19
    Zadnji post: 04-04-14, 00:01
  5. I9505 kod
    Postovao Inovator u forumu Hrvatska
    Odgovori: 0
    Zadnji post: 30-10-13, 01:39

Pravila postovanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •