Strana 1 od 2 12 PoslednjiPoslednji
Prikazivanje rezultata 1 do 40 od 41

Tema: HTI problem fbus kabla

  1. #1
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova

    HTI problem fbus kabla

    Ne secam se od kada je pocela ovo da mi se desava ali bilo koji tel. da zakacim na fbus kabli box ga ne prepoznaje, a s'tim istim kablijem na hwk ide glatko. Sa usb kabli telefon se iscitava.
    Da li je neko imao taj problem i kako je resio, progooglao sve i vide da ima dosta njih da posle verzije 3.5 2.1 imaju slican problem i ja sam pokusavao s'tim sugestijama koje sam nalazio, ali problem nije resn, i ako sam vise puta brisao i ponovo instalirao drajvere problem jos uvek stoji.
    Konkretno 2330c na hti_u nisam mogao da ga otkljucam a na hwk iz prve sa istim fbus kablom.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    GSM Expert SharkMobil's Avatar
    Clan br.
    12818
    Registrovan
    Jan 2010
    Lokacija
    Kralja Petra I bb lok.br.12 Srbija
    Godina
    32
    Br. postova
    832
    Hvala
    88
    Pohvaljen 54 puta u 45 postova
    Klikni samo na ''synchronize files'' to bi trebalo da ti resi problem!

  3. #3
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    Miljane, kliktao vise puta, nezavisno od ovog problema, nije resio problem, evo danas jedna 6233 na fbus_u nikako ne prolazi, a na usb sve iscita.
    Bem li ga koj mu je yurac.

  4. #4
    GSM Guru
    Clan br.
    1277
    Registrovan
    Apr 2006
    Lokacija
    Slovenia, Ljubljana
    Br. postova
    203
    Hvala
    23
    Pohvaljen 12 puta u 12 postova
    da nije mozda spaljen transistor bcp69

  5. Sledeci korisnici su rekli hvala backbiter17 za ovaj koristan post:


  6. #5
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    nasao sam koji je tranzistor, ne moze da se promasi, ne vidim da ima neceg "spaljenog" ili slicno ali nacu cu njegove karakteristike pa da premerim, mada da je on "spaljen" ne bi radilo i citanje preko usb kabla?
    pozz
    Izmenio tomican : 23-12-12 u 20:42

  7. #6
    GSM Master cybercom's Avatar
    Clan br.
    128
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Vrbas,Vojvodina
    Godina
    46
    Br. postova
    718
    Hvala
    16
    Pohvaljen 67 puta u 39 postova
    Tomice, druže, iz najbolje namere ti savetujem : Nemoj da se blamiraš toliko, baš.

  8. #7
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    Ne vidim nikakvo blamiranje, jer pored mene jos mnogi imaju taj problem, sa drugih foruma koje sam nasao, a ima i da je verzija 3.5 2.1 "ubila" dosta hti box_ova. Ako imas predlog iznesi.
    pozz.

  9. #8
    GSM Guru
    Clan br.
    405
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Bela Crkva
    Godina
    52
    Br. postova
    169
    Hvala
    0
    Pohvaljen 27 puta u 19 postova
    Nemojte gubiti vreme - kupite novi HTI (ako možete da birate kupite narandžasti) bez kartice (nije skup), prebacite karticu iz svog neispravnog u taj novi i radite dalje.

    U vašem slučaju problem najverovatnije nije u sitnim komponentama, već u samom procesoru na HTI BOX-u, tako da je popravka neisplativa. Verujem da je problem hardverske prirode - u tome što zeleni HTI nema zaštitu od kratkog spoja (na F-BUS konektoru), ali može biti kao što vi kažete da je i novi UpDate izazvao nešto nepredviđeno. Ako je problem softverske prirode postojala bi mogućnost da se nešto softverski izvede od strane autora projekta... , ali znajući ko stoji iza HTI, to se teško može desiti.

    Više ćete novca izgubiti uzaludnim traženjem rešenja problema, a telefoni prolaze ... nego da kupite novi BOX i živite srećno. HTI je jeftin i dosta posla završava. Zbog toga ga treba imati. Ipak razmislite o nabavci još par drugih alata ove namene (ATF, CYCLONE, BEST ... ).

  10. #9
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    Bleha u pravu si, ali ima nesto sto je jace od mene, hebiga takav sam, dok ne iscackam sve mogucnosti ne odustajem. Primer hwk, kada nije hteo preko 2.0.0, uspeo sam da ga osposobim.
    off topic: u "Vital"_u Vrbas, bas odakle je Cibercom, jedan vitalni deo nije radio i svi su predlagali da se zameni, a nije ni jeftin bio, ja sam za nedelju dana to resio sa svojim radnicima, i mislim da i dan-danas radi, upornost je vrlina, ali ima dva kraja, nazalost.
    Mozda cu na kraju i da te poslusam, ali jos nije sve reseno. Ipak hvala.
    pozz.
    p.s. ja ga opravih, i sada radi, sa f-bus kablom iscitava telefon, flash_je, i to bi bilo to.
    iz jednog starog modema skinuo tranzistor AH 16 stavio i radi, dok ne nadjem pravi.
    CLOSE
    Izmenio tomican : 24-12-12 u 20:38

  11. Sledeci korisnici su rekli hvala tomican za ovaj koristan post:


  12. #10
    rale78
    Guest
    Tomice ne moras menjati za originalan, ako ti radi - samo vozi. Svakim telefonom koji je u kratkom spoju moze se uebati box, ne samo hti nego svaki... U zdravlje

  13. Sledeci korisnici su rekli hvala rale78 za ovaj koristan post:


  14. #11
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    Rajko upravu si, cak karakteristike ovog tranzistora su malo bolje u odnosu na bcp69, i mislio sam ako neka graficka na idje s'tim trz. da ga zamenim, ali sto kazes dok radi "vozi Misko".
    pozz

  15. #12
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    Attachment 16391Attachment 16391Da ne otvaram novu temu, kupio sam i hti orange, ali vec tri veceri mi jede dzigericu i ostale unutrasnje organe, nikako da instaliram drajvere, ne prihvata nikako. Molim ako je neko voljan, ko ima orange, da okaaci sta stoji u device manager_u, i da tako trazim resenje.
    Sve progooglao i nasao siaset "resenja" ali kod mene to nikako ne ide.

  16. #13
    GSM Master amko's Avatar
    Clan br.
    1213
    Registrovan
    Apr 2006
    Lokacija
    Novi Pazar
    Godina
    42
    Br. postova
    242
    Hvala
    33
    Pohvaljen 12 puta u 9 postova
    kod mene je zeleni crko pre manje od mesec dana bez razloga bez kačenja telefona... uzeo sam orange bez kartice...
    Attached Images Attached Images

  17. Sledeci korisnici su rekli hvala amko za ovaj koristan post:


  18. #14
    Balkan GSM Team Deki's Avatar
    Clan br.
    3
    Registrovan
    Aug 2005
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    37
    Br. postova
    792
    Hvala
    68
    Pohvaljen 181 puta u 108 postova
    Obrati se reselleru za pomoc

  19. Sledecih 2 clanova foruma reklo je hvala Deki na ovom korisnom postu:


  20. #15
    GSM Master zekac's Avatar
    Clan br.
    3307
    Registrovan
    Jan 2007
    Lokacija
    Budva\Cetinje
    Br. postova
    392
    Hvala
    11
    Pohvaljen 13 puta u 12 postova
    Ista stvar i kod mene od ljetos.Zavrsio u smece.

  21. #16
    GSM Master grga's Avatar
    Clan br.
    12175
    Registrovan
    Feb 2009
    Lokacija
    Indjija
    Godina
    43
    Br. postova
    598
    Hvala
    366
    Pohvaljen 281 puta u 169 postova
    Svako ko ima takav HTI,nek' ga ne baca meni treba.... hvala.....

  22. #17
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    Uredjaj definitivno nije ispravan i vracen veleprodaji, cekam drugi.
    ne bacati, opravljaju se, mada sama izrada je jako losa, i zbog toga se javljaju ti problemi, opravis, pokvari se i tako u krug.
    pozz.

  23. #18
    GSM Expert SharkMobil's Avatar
    Clan br.
    12818
    Registrovan
    Jan 2010
    Lokacija
    Kralja Petra I bb lok.br.12 Srbija
    Godina
    32
    Br. postova
    832
    Hvala
    88
    Pohvaljen 54 puta u 45 postova
    Tomice imam ja jedan ne koriscen, zeleni... Ako ti i dalje treba javi se na pp

  24. #19
    GSM Master amko's Avatar
    Clan br.
    1213
    Registrovan
    Apr 2006
    Lokacija
    Novi Pazar
    Godina
    42
    Br. postova
    242
    Hvala
    33
    Pohvaljen 12 puta u 9 postova
    e ovo je stvarno g.... od boxa, evo ni deset dana nije radio i evo danas mrtav...

  25. #20
    GSM Master mobitel's Avatar
    Clan br.
    809
    Registrovan
    Feb 2006
    Lokacija
    Servis Pancevo
    Godina
    35
    Br. postova
    549
    Hvala
    108
    Pohvaljen 83 puta u 71 postova
    Hoce to kad ti se potrefi factory losh Meni radi bez ijednog problema do sada

  26. #21
    rale78
    Guest
    Niz faktora je zasluzan za taj problem. Ja imam staru seriju (v3) koji radi bez ikakvog problema. Otkazuju na update-u, nije iskljucena provera u antivirus zastiti, slabo ko koristi kvalitetan kabl, low brand napajanja na racunarima... da ne nabrajam. Do neke granice ima rezona vracati ih u zivot ali da, sigurno da je potrebna stabilnija i kvalitetnija izrada box-a i zbog same losije izrade i zbog nemara korisnika.

  27. #22
    GSM Master amko's Avatar
    Clan br.
    1213
    Registrovan
    Apr 2006
    Lokacija
    Novi Pazar
    Godina
    42
    Br. postova
    242
    Hvala
    33
    Pohvaljen 12 puta u 9 postova
    bilo kako bilo ja ga vise nemam... crko zeleni, crko narandžasti, u veleprodaji ga vise...vedet cu neki card reader pa po nekad mozda na usb...

  28. #23
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    isto sve, opravim radi par dana i crkne, dobio orange, nije ni proradio, vratio ga, dobio od jednog clana foruma i kada je sve proslo oko driversa, izvucem usb-vratim nikakvog znaka zivota ne daje, bem li mu proizvodjaca.
    Rajko, tacno je sto ti kazes, ali moj usb je stari oprobani oni koji su se dobijali uz motorole V3, napajanje antec, e sada zasto crkavaju ne znam, samo prenosim da posle update 3.5...2.1 da se mnogi u svetu zale da su im hti crkavali.
    Ajd budi sada pametan.
    pozz.

  29. #24
    rale78
    Guest
    Ima orange u 3G... Tomice daj reci mi kako ti crkava i kako ga opravis? Ako ga softverski resavas skini taj konektor i nabaci veci kao na ostalim box-evima, to bi trajnije resilo problem... ako je hardver, to je vec nesto drugo. Nisam se mnogo upustao jer nemam vremena previse ali bih voleo da pomognem ako mogu. Ono sto sam po forumima video i onih par "neresivih" su imali kompletno obrisan cip... kakva je stvar kod tebe?

  30. #25
    GSM Master grga's Avatar
    Clan br.
    12175
    Registrovan
    Feb 2009
    Lokacija
    Indjija
    Godina
    43
    Br. postova
    598
    Hvala
    366
    Pohvaljen 281 puta u 169 postova
    Tomica ima problem sam sa sobom,odrzavao elektrane po Srbiji a sad mu riknjava tamo neki mali glupavi uredjaj sa smart card na sebi.......uhhhhhh

  31. #26
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    Rajko, uglavnom strada, kod zelenog, onaj tranzistpr bcp69, ali posle zamene otisao je onaj korektor napona kf33, njega nisam mogao nikako da nadjem, orange, uzet 3g N.S. samo je prvi put prijavio sve i posle toga nastali su problemi oko driversa, i nikako nije islo, vratio, oni su probali i isto im se desilo samo prvi put pokaze sve ali posle nikako da proradi. Drugi hti, verzija v4, sve radio dok nisam instalirao driverse, i zatim nikako da se upali uopste, ni jedna dioda ne pali, mrtav, moj koji sam imm je verzija V3, ako nesto znaci, jer se totalno razlikuju uredjaji po rasporedu elemenata i ostalog. Sve sam hardverski resavao.

    p.s. grga brate, moje elektrane sve rade, Drmno, TE.TO. Zrenjanin, Kolubara i dr. jer da ne rade ne ti imao gasilce i da se za....s po forumima.
    Sve u svemu

  32. #27
    GSM Master cybercom's Avatar
    Clan br.
    128
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Vrbas,Vojvodina
    Godina
    46
    Br. postova
    718
    Hvala
    16
    Pohvaljen 67 puta u 39 postova
    Davno je bilo, Tomice.... nema to veze sa "crkavanjem" delova, problem je u softu. Ne mogu se setiti, do koje verzije softa radi kako treba, posle nje ima velikih problema kako sa box-om, tako i sa konfiguracijom. Kod mene je hteo da radi samo na jednom jedinom, na ostlaima se ponasao isto kao i Vama.
    Kako je @rale78 rekao, dolazi cak i do kompletnog brisanja cipa, zbog problema sa drajverima.

    P.S. Vreme je da se "prebacis" na neki drugi alat, na primer na neke olujine :-)

  33. #28
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    Gore sam negde napisao do koje verzije softa nije bilo problema, ali posle njega dosta njih je stradalo, to prenosim sa gsm foruma, gsm india i ostalih foruma, ma ostalo jos malo do penzije, mada i dalje ostacu activan, zbog grge, pave i njima slicnim, bem ti forum kada nema podj.....nja.
    Ma idemo dalje.

    p.s. ovo moram da napisem, kada nigde nije bilo ulja ljudi iz Vitala su mi poslali celo pakovanje 12. flasa ulja, ma bilo je tada i dosta pomaganja u nevolji. A sada ????????????????????
    Veliki pozdram mojim prijateljima iz Vrbasa, naravno i ti si jedan od njih, ne zboravlja se pocetak i pomoc oko tog pocetka. Od 10. dobrih dela bar 1. se vrati, ali od losih ni j e d n o!!!!!

  34. Sledeci korisnici su rekli hvala tomican za ovaj koristan post:


  35. #29
    Balkan GSM Team Eprom's Avatar
    Clan br.
    487
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija,Zemun,Bezanijska 18 service,Bezanijska 21 battery shop
    Godina
    52
    Br. postova
    6.474
    Hvala
    1.243
    Pohvaljen 1.580 puta u 892 postova
    Citiram Original postovao tomican Pogledaj post
    Gore sam negde napisao do koje verzije softa nije bilo problema, ali posle njega dosta njih je stradalo, to prenosim sa gsm foruma, gsm india i ostalih foruma, ma ostalo jos malo do penzije, mada i dalje ostacu activan, zbog grge, pave i njima slicnim, bem ti forum kada nema podj.....nja.
    Ma idemo dalje.



    p.s. ovo moram da napisem, kada nigde nije bilo ulja ljudi iz Vitala su mi poslali celo pakovanje 12. flasa ulja, ma bilo je tada i dosta pomaganja u nevolji.
    A sada ????????????????????
    Veliki pozdram mojim prijateljima iz Vrbasa, naravno i ti si jedan od njih, ne zboravlja se pocetak i pomoc oko tog pocetka. Od 10. dobrih dela bar 1. se vrati, ali od losih ni j e d n o!!!!!

    Sta ti fali da pomazemo pricaj,kazuj???

    Nedaj boze da opet fali ali ako treba secer so brasno da saljem salim se malo

    Kakva bre nevolja pomoc baci to ##### od boxa kupi neki normalan alat svi su oko i ispod 100e nemoj da nerviras sebe i druge

  36. #30
    GSM Master alo-alo's Avatar
    Clan br.
    73
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Kotor/Jagodina
    Godina
    60
    Br. postova
    447
    Hvala
    199
    Pohvaljen 111 puta u 71 postova
    Ja mislim da je u pitanju izazov,inat....

  37. #31
    GSM Master cybercom's Avatar
    Clan br.
    128
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Vrbas,Vojvodina
    Godina
    46
    Br. postova
    718
    Hvala
    16
    Pohvaljen 67 puta u 39 postova
    Dzabe izazov, kada nema resenja. Problem je definitivno u kodu, oni to odlicno znaju, a po meni namerno su to uradili. Opao promet, a Manholetu zinulo pedu za jos para, pa da proda jos koji box.

  38. Sledecih 3 clanova foruma reklo je hvala cybercom na ovom korisnom postu:


  39. #32
    rale78
    Guest
    Upravo tako. Neki su zaboravili ali istorija se uvek ponavlja, doduse sada se ne zove jaf. Idemo dalje, stizu novi manulacevi alati.

  40. #33
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    @ cybercom je definitivno u pravu, kao sto sam napisao posle te famozne verzije mnogima je strada uredjaj.
    @alo-alo, na pocetku sam bas napisao da je malo i tvrdoglavost ili upornost da ga osposobim, mada sada siguran sam da je to sto kaze eprom jedno G......O, i to veliko, pa jos i tvrdo, i dosada sam stvarno mogao uzeti neki infinity best i zavrsavao bi posao, ali .....

  41. #34
    GSM Master grga's Avatar
    Clan br.
    12175
    Registrovan
    Feb 2009
    Lokacija
    Indjija
    Godina
    43
    Br. postova
    598
    Hvala
    366
    Pohvaljen 281 puta u 169 postova
    ne predaj se Tomice,znam da ti to mozes,inat je jaci od tebe...uradices ga !!!

  42. Sledeci korisnici su rekli hvala grga za ovaj koristan post:


  43. #35
    rale78
    Guest
    Testirano na par komada i moj koji je ispravan. Definitivno nije hardverski problem vec obrisan LPC1343F. Nemam pri sebi nikakav programator da pokusavam dalje. Vodite racuna da ne diskonektujete box pre nego zavrsi boot, obavezno deaktiviran antivirus na update-u. Svako dalje zezanje je neisplativo. Tomice zao mi je.

  44. #36
    Balkan GSM Team Deki's Avatar
    Clan br.
    3
    Registrovan
    Aug 2005
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    37
    Br. postova
    792
    Hvala
    68
    Pohvaljen 181 puta u 108 postova
    Citiram Original postovao cybercom Pogledaj post
    Dzabe izazov, kada nema resenja. Problem je definitivno u kodu, oni to odlicno znaju, a po meni namerno su to uradili. Opao promet, a Manholetu zinulo pedu za jos para, pa da proda jos koji box.
    Ma nemate vi pojma... Manole je full lik

  45. #37
    GSM Master tomican's Avatar
    Clan br.
    1009
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Nis
    Br. postova
    534
    Hvala
    56
    Pohvaljen 29 puta u 22 postova
    Rajko, hvala na trudu, joj ja sam imao neke programatore kada su sat. kartice bile u modi, pa flash pic i eprom itd, ali cisto sumnjam da bi mogao taj cip i da programiram, naravno ako nadje alatke, jer ne zna se sta je u njemu upisano, ja bar ne znam. Da se iz ispravnog iscita pa ubaci u ovaj, ispasce da vise kosta dara nego mera. Najgore je to sto se mnogima to desilo posle update 3.5..2.4, to sto sam nasao po nekim forumima, i nije garantovano da se uzme nov da ce raditi. Ali sada bar smo apsorvirali uzrok toliko unistenih hti_a.
    pozz.

  46. #38
    GSM Master dr.Pava's Avatar
    Clan br.
    271
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    obrenovac
    Godina
    45
    Br. postova
    634
    Hvala
    39
    Pohvaljen 70 puta u 50 postova
    necu cica uopste da se ukljucujem vise
    Izmenio dr.Pava : 17-02-13 u 13:09

  47. #39
    GSM Expert Ekran's Avatar
    Clan br.
    757
    Registrovan
    Feb 2006
    Lokacija
    www.ekranservis.co.rs
    Godina
    35
    Br. postova
    1.706
    Hvala
    99
    Pohvaljen 196 puta u 140 postova
    zato cemo u kafani da se ukljucimo
    Izmenio Ekran : 17-02-13 u 13:29

  48. Sledeci korisnici su rekli hvala Ekran za ovaj koristan post:


  49. #40
    GSM Master dr.Pava's Avatar
    Clan br.
    271
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    obrenovac
    Godina
    45
    Br. postova
    634
    Hvala
    39
    Pohvaljen 70 puta u 50 postova
    ti bi trebao da budes Rubinov maneken

Strana 1 od 2 12 PoslednjiPoslednji

Slicne teme

  1. prodajem x-fbus I i II
    Postovao SharkMobil u forumu Prodaja starih i polovnih GSM elemenata
    Odgovori: 1
    Zadnji post: 09-10-11, 22:12
  2. x-fbus II
    Postovao SharkMobil u forumu Prodaja starih i polovnih GSM elemenata
    Odgovori: 0
    Zadnji post: 14-07-11, 16:34
  3. Problem fles preko f-bus kabla
    Postovao mobiland u forumu Universalbox
    Odgovori: 4
    Zadnji post: 25-11-08, 14:12
  4. 3120 c fbus ili usb
    Postovao okmob u forumu Potraznja
    Odgovori: 0
    Zadnji post: 27-06-08, 11:19

Pravila postovanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •