Prikazivanje rezultata 1 do 39 od 39

Tema: Problemi saveti pomoc

  1. #1
    GSM Guru ringoel's Avatar
    Clan br.
    955
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    7 Sela
    Godina
    36
    Br. postova
    129
    Hvala
    1
    Pohvaljen 1 put u 1 postu

    Problemi saveti pomoc

    moze li itko staviti novu verziju za skinit.rapidshare je u k****.

  2. #2
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova

  3. Sledeci korisnici su rekli hvala darkskir za ovaj koristan post:


  4. #3
    GSM Master prlemob's Avatar
    Clan br.
    188
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Jagodina,Svilajnac
    Godina
    48
    Br. postova
    304
    Hvala
    17
    Pohvaljen 27 puta u 16 postova

  5. #4
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    U ovom update-u ima jedna vrlo korisna opcija koja vredi da se pomene, a to je COM Emulator koji zaista perfektno radi. Mozda to nekome nista ne znaci ali ima nas kojima to stvarno mnogo znaci. Evo o cemu se radi, naime moj interfejs od INFINITY boxa brljavi i po nekad znao je da skenja neki telefon ( kod ZTE, vodafone i alcatela i modela na ovoj bazi....). Znaci bio sam prinudjen da radim sa drugim interfejsom, konkretno sa VIGIS-ovim posto su potpuno isti. Pravio sam testove i sa dr. interfejsima kao sa grifinom, mt-om jaff-om ufs-om sa manje vise uspeha osim sa ust-om s kojim radi isto tako odlicno.
    Evo CYCLONE se pokazao kao odlican box i kao interfejs, pa ko voli nek izvoli.

  6. #5
    GSM Master maistorus's Avatar
    Clan br.
    79
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    beli manastir- bivsa jugoslavija sada hrvatska
    Godina
    42
    Br. postova
    245
    Hvala
    32
    Pohvaljen 20 puta u 12 postova
    koji mu je pinout jel isti ko na vyigis

  7. #6
    GSM Expert Vlada84's Avatar
    Clan br.
    947
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    35
    Br. postova
    944
    Hvala
    125
    Pohvaljen 189 puta u 133 postova
    Citiram Original postovao maistorus Pogledaj post
    koji mu je pinout jel isti ko na vyigis
    Pinout box-a? Isti je kao Ufs.
    SERVICE socket
    (10 pin layout)
    1 - BOX GENIO1
    2 - VBAT (5v)
    3 - BOX GENIO2 (TX2)
    4 - BSI
    5 - BOX RX_1
    6 - BOX TX_1
    7 - MBUS
    8 - GND
    9 - VPP
    10 - BOX GENIO3

  8. #7
    GSM Master rama's Avatar
    Clan br.
    545
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Ruma
    Godina
    49
    Br. postova
    657
    Hvala
    147
    Pohvaljen 249 puta u 88 postova
    neradi dc4+ unlock

  9. #8
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    Tako su ga zasraly. Radi ako se vratis na stariju verzuju iako je box podignut na visu 01.37 verziju. Ja na jednom PC-u imam stariju na drugom noviju verziju softa. Inace za DCT4++ konta da je BB5 i prijavi da je SP los....

  10. #9
    GSM Master zokisabac's Avatar
    Clan br.
    2499
    Registrovan
    Oct 2006
    Lokacija
    www.royalmobil.rs
    Godina
    45
    Br. postova
    416
    Hvala
    137
    Pohvaljen 294 puta u 116 postova
    treba sad da imam i po dva racunara za svaki box.

  11. #10
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova

  12. #11
    GSM Master grga's Avatar
    Clan br.
    12175
    Registrovan
    Feb 2009
    Lokacija
    Indjija
    Godina
    42
    Br. postova
    598
    Hvala
    366
    Pohvaljen 281 puta u 169 postova
    Citiram Original postovao zokisabac Pogledaj post
    treba sad da imam i po dva racunara za svaki box.
    Ne,nego lepo ubuduce ne kupujes ono sto ti ne treba

  13. #12
    GSM Master zokisabac's Avatar
    Clan br.
    2499
    Registrovan
    Oct 2006
    Lokacija
    www.royalmobil.rs
    Godina
    45
    Br. postova
    416
    Hvala
    137
    Pohvaljen 294 puta u 116 postova
    pa i nekupujem.uzimam samo ono sto mi treba.

  14. #13
    GSM Master rama's Avatar
    Clan br.
    545
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Ruma
    Godina
    49
    Br. postova
    657
    Hvala
    147
    Pohvaljen 249 puta u 88 postova
    Citiram Original postovao tzlatko Pogledaj post
    resio problem sa ovom instalacijom

  15. #14
    GSM Guru trivunovic's Avatar
    Clan br.
    2516
    Registrovan
    Oct 2006
    Lokacija
    BiH Banja Luka
    Godina
    37
    Br. postova
    160
    Hvala
    0
    Pohvaljen 2 puta u 2 postova
    kod mene novija verzije nece na phone info a na unlock ide i otkljuca tel 1661

  16. #15
    GSM Master zokisabac's Avatar
    Clan br.
    2499
    Registrovan
    Oct 2006
    Lokacija
    www.royalmobil.rs
    Godina
    45
    Br. postova
    416
    Hvala
    137
    Pohvaljen 294 puta u 116 postova
    kod mene ova zadnja radi.

  17. #16
    GSM Junior
    Clan br.
    12931
    Registrovan
    Mar 2010
    Lokacija
    Ljubljana
    Godina
    39
    Br. postova
    2
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Pozdrav.
    Imam probleme sa instaliranjem cyclone box-a , prvo mi je sve normalno radilo onda sam stavio novi sw 1.61 i odma ne radi više . Zato sam ga 3 puta deinstaliro i instaliro box i driverje i sad neče ni normalno da mi radi sa starim sw, šta da uradim ?

    LP aleš

  18. #17
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova
    moze li info sta ti se desi sa boxom , nece da radi je sirok pojam

  19. #18
    Balkan GSM Team Eprom's Avatar
    Clan br.
    487
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija,Zemun,Bezanijska 18 service,Bezanijska 21 battery shop
    Godina
    51
    Br. postova
    6.474
    Hvala
    1.243
    Pohvaljen 1.580 puta u 892 postova
    Citiram Original postovao breza19 Pogledaj post
    Pozdrav.
    Imam probleme sa instaliranjem cyclone box-a , prvo mi je sve normalno radilo onda sam stavio novi sw 1.61 i odma ne radi više . Zato sam ga 3 puta deinstaliro i instaliro box i driverje i sad neče ni normalno da mi radi sa starim sw, šta da uradim ?

    LP aleš

    http://forum.gsmhosting.com/vbb/f528...-solve-797372/

    ..:: << << F.A.Q + important info about Cyclone in one LINK >> >> ::..

    --------------------------------------------------------------------------------

    *** Cyclone Box - Download - Installation - First Steps (ASIC 3168 Included)***

    1. Download final installer from http://www.cyclonebox.com/downloads/...xInstaller.exe and Install it. While installing agree to install box drivers, etc.
    2. Download the Update from http://rs701.rapidshare.com/files/27...te11092009.exe and Install it.
    3. Connect box to PC. PC should detect new device - "Cyclone Bootloader". Simply do automatic driver installation, till installer installed them in Win32 INF already.
    4. Run Start -> Programs -> Cyclone Box -> Cyclone Box



    At bottom, you should see "Connected [Bootloader Mode]". That means your box was detected by software, and you can proceed with box registration - needed step to activate your box.
    5. Run Box Registration Wizard, click Prepare Box.



    Select your reseller from list, and fill all needed data.



    If you see "Box registration status: Registered OK" that means all passed ok. You can proceed with box activation.
    6. Run Box Maintenance Wizard, and click Maintenance box. In 1-2 minutes your box will be initialized.

    **** VERY IMPORTANT : During box upgrade, please DON'T disconnect your box, even if software may act as hang ! We use ciphering on few layers during upgrade, and if you have slower PC, decrypting RSA and other ciphers, may take quite more time !! And then, if you disconnect your box, it will not be upgraded. It is no problem, because it will not be damaged, but You will lose YOUR time and OURS time, asking for next update credit !!



    7. Your box is registered and activated. Now your security card needs be initialized. To initialize security card, box needs be activated! Run Security Card Manager. Read your card, and click Fill Credits. Box should change its mode to Cyclone Box and Windows should install new drivers again (same steps as for Bootloader). On bottom of screen you should see "Connected [Main Mode]".

    How to activate Super DCT4 in my box?
    It is very simple. Go to "Credits" module (same as you are using for calculating ASK/RPL), and click big "Activate SUPER DCT4" button. In seconds you should see similiar message:




    As message says, replug your box and re-upgrade it again. After re-upgrade your box is SUPER-DCT4-READY




    8. All is done. You can run DCT4/WD2/BB5 tool and check if necessary selftests will be passsed, so you can enjoy using your Cyclone Box One note: security card having 1000 credits at initialization. Each card operation tooks those credits, so after some time you need to reinitialize card (when counter reachs 0). This operation is of course free and realtime, using server.




    Code:
    Nokia DCT4/WD2/BB5 Service Tool Initialization Started, Engine Revision: 1.0.0.7917
    Handling device: [Cyclone Team], [Cyclone Box]
    Initializing box...
    Box Firmware: Cyclone Nokia Application v1.07, (Sep 11 2009 03:35:10, gcc-4.2.2, RTOS v5.2.0), Type: Signed Production Application, Flags: NoFlags
    Box Serial Number: C0000005
    HW Revision: A, Suitable for: Production, Case: First Plastic Case, MCU Manufacture Time: 2008, wk32
    Initializing security card...
    Card Serial Number: D0000001
    Card Firmware Revision: 0108
    Card is activated
    Box is activated
    Started box selftests procedure
    USB Voltage 4,99v PASSED
    MCU Voltage 3,30v PASSED
    Core Voltage 1,79v PASSED
    VBAT Voltage 0,01v PASSED
    VBAT Voltage 4,73v PASSED
    Box VPP disabled
    VPP Voltage 0,02v PASSED
    Internal Box VPP Enabled
    VPP Voltage 4,88v PASSED
    Box VPP disabled
    VPP Voltage 0,00v PASSED
    External Box VPP Enabled
    VPP Voltage 0,04v FAILED - IGNORED - Probably power supply is not connected
    Box VPP disabled
    All box selftests passed!
    Super DCT4 Activation: TRUE
    Initializing FBUS...
    All initialized - Ready to workRemember to check the Version of the software and the firmware of your Cyclone box

    Enjoy your box!


    Original Post by CYCLONEBOX

  20. #19
    GSM Potencijal ghibli's Avatar
    Clan br.
    12874
    Registrovan
    Feb 2010
    Lokacija
    on the Zaloška road, Ljubljana
    Br. postova
    48
    Hvala
    20
    Pohvaljen 6 puta u 3 postova
    Kad pokrenem program cyclon mi napise security error 5 , i da kao nema concction sa boxom ? Drivere smo vec više puta instalirali i deinstalirali.

    Lp Aleš

  21. #20
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    Nema pomoci za "security error 5", nisu driveri "potpisani" i ne mozes to nikako uraditi osim preinstalacija sistema.Svasta sam probao da "overim drivere". Meni vise nije ni proradio na tom PC-u, na drugom radi bez problema.

  22. #21
    GSM Guru Promobi's Avatar
    Clan br.
    708
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Uzicka Republika
    Godina
    52
    Br. postova
    160
    Hvala
    8
    Pohvaljen 6 puta u 6 postova
    na win 7 sa novom instalacijom drajvera proslo. bio isti problem

  23. #22
    Balkan GSM Team Ivan's Avatar
    Clan br.
    621
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    CACAK N43o 53.421' E20o 20.922'
    Godina
    41
    Br. postova
    1.761
    Hvala
    172
    Pohvaljen 255 puta u 104 postova
    kako nije moglo da se resi, ja sam resio error 5 problem. povukao drajvere sa drugog mesta i sve bilo ok

  24. #23
    GSM Master rama's Avatar
    Clan br.
    545
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Ruma
    Godina
    49
    Br. postova
    657
    Hvala
    147
    Pohvaljen 249 puta u 88 postova
    Citiram Original postovao tzlatko Pogledaj post
    Nema pomoci za "security error 5", nisu driveri "potpisani" i ne mozes to nikako uraditi osim preinstalacija sistema.Svasta sam probao da "overim drivere". Meni vise nije ni proradio na tom PC-u, na drugom radi bez problema.
    Izvini prijatelju,kad moram da kazem a sto lupas?????Juce sam imao taj problem i resio ga reinstalacijom drivera,tj u my computer,pa rucno mu uradio update drivera i eto ga radi sve bez problema!!!!!!!

  25. #24
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    Izvinjeno ti je "prijatelju", al cu lupati i dalje. Jesi li siguran da vec nisam probao to sto je tebi uspelo? Nije u redu reci nekom da lupa da bi pokazo svima da se pametniji... Veliko ti hvala drug....

  26. #25
    GSM Potencijal ghibli's Avatar
    Clan br.
    12874
    Registrovan
    Feb 2010
    Lokacija
    on the Zaloška road, Ljubljana
    Br. postova
    48
    Hvala
    20
    Pohvaljen 6 puta u 3 postova
    evo danas preinstaliram cyclone na drugu mašinu... ima se može se:-) pa javim kako ide

  27. #26
    GSM Potencijal ghibli's Avatar
    Clan br.
    12874
    Registrovan
    Feb 2010
    Lokacija
    on the Zaloška road, Ljubljana
    Br. postova
    48
    Hvala
    20
    Pohvaljen 6 puta u 3 postova
    evo ga problem: "cannot find "cyclonebox.dll". please, re-install this application.

    koji kukuruz opet pogrešno radim? držim se uputstva na službenoj strani!

  28. Sledeci korisnici su rekli hvala ghibli za ovaj koristan post:


  29. #27
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    Taj fajl mora da se nalazai u folderu gde su driveri za cyclone u program files....
    Kod mene je problem sto pri instalaciji aplikacije kad se zavrsi instalacija drivera za box, ide poruka da nije uspela instalacija, zbog neoverenih drivera....rucnom preinstalacijom ne uspevam nikako da podignem drivere... da drugoj masini proslo iz prve i sve je OK.

  30. Sledeci korisnici su rekli hvala tzlatko za ovaj koristan post:


  31. #28
    GSM Master rus's Avatar
    Clan br.
    12448
    Registrovan
    Jun 2009
    Lokacija
    BiH "Velika Kladusa"
    Godina
    38
    Br. postova
    736
    Hvala
    646
    Pohvaljen 239 puta u 158 postova
    Citiram Original postovao ghibli Pogledaj post
    evo danas preinstaliram cyclone na drugu mašinu... ima se može se:-) pa javim kako ide
    Prvo skoci pa reci hop !!

  32. #29
    GSM Expert Dr SEMA's Avatar
    Clan br.
    66
    Registrovan
    Sep 2005
    Lokacija
    KANDAHAR
    Br. postova
    2.528
    Hvala
    197
    Pohvaljen 659 puta u 314 postova
    ma ima se može se to je bitno,kao da je Bosanac a ne Slovenac

  33. #30
    Product Suporter cezar's Avatar
    Clan br.
    11855
    Registrovan
    Mar 2007
    Lokacija
    REPUBLIKA SRPSKA
    Br. postova
    1.523
    Hvala
    44
    Pohvaljen 205 puta u 130 postova
    @ghibli
    izgleda nista ima se moze se dzaba kada se ne zna

  34. #31
    GSM Master rus's Avatar
    Clan br.
    12448
    Registrovan
    Jun 2009
    Lokacija
    BiH "Velika Kladusa"
    Godina
    38
    Br. postova
    736
    Hvala
    646
    Pohvaljen 239 puta u 158 postova
    Citiram Original postovao Dr SEMA Pogledaj post
    ma ima se može se to je bitno,kao da je Bosanac a ne Slovenac
    Ma moze se al se nema sta ,ccccccccccccc

  35. #32
    GSM Expert Dr SEMA's Avatar
    Clan br.
    66
    Registrovan
    Sep 2005
    Lokacija
    KANDAHAR
    Br. postova
    2.528
    Hvala
    197
    Pohvaljen 659 puta u 314 postova
    Ima se može se, nema se glumi se....

  36. #33
    GSM Potencijal ghibli's Avatar
    Clan br.
    12874
    Registrovan
    Feb 2010
    Lokacija
    on the Zaloška road, Ljubljana
    Br. postova
    48
    Hvala
    20
    Pohvaljen 6 puta u 3 postova
    Nije sramota ne znati. Sramota je ne znati i ne pitati. Joj kak smo puni izreka :-) Btw... moj Cyclone instaliran bp. Cyclone u radnji pa nikako. Znači jedan box radi ko lud drugi nikako...

  37. #34
    GSM Potencijal ghibli's Avatar
    Clan br.
    12874
    Registrovan
    Feb 2010
    Lokacija
    on the Zaloška road, Ljubljana
    Br. postova
    48
    Hvala
    20
    Pohvaljen 6 puta u 3 postova
    Citiram Original postovao tzlatko Pogledaj post
    Taj fajl mora da se nalazai u folderu gde su driveri za cyclone u program files....
    Kod mene je problem sto pri instalaciji aplikacije kad se zavrsi instalacija drivera za box, ide poruka da nije uspela instalacija, zbog neoverenih drivera....rucnom preinstalacijom ne uspevam nikako da podignem drivere... da drugoj masini proslo iz prve i sve je OK.
    Pa isti problem... i neznam koji mu je qrac...

  38. #35
    Balkan GSM Team Eprom's Avatar
    Clan br.
    487
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija,Zemun,Bezanijska 18 service,Bezanijska 21 battery shop
    Godina
    51
    Br. postova
    6.474
    Hvala
    1.243
    Pohvaljen 1.580 puta u 892 postova
    Krekovani Windows sa Cyclone radi samo van EU

  39. Sledeci korisnici su rekli hvala Eprom za ovaj koristan post:


  40. #36
    GSM Potencijal ghibli's Avatar
    Clan br.
    12874
    Registrovan
    Feb 2010
    Lokacija
    on the Zaloška road, Ljubljana
    Br. postova
    48
    Hvala
    20
    Pohvaljen 6 puta u 3 postova
    rješeno... izbrisani drajveri i ponovno instalirani. E baš vam hvala za pomoč. Nadam se da ču moči vratiti;-)

  41. #37
    GSM Expert Dr SEMA's Avatar
    Clan br.
    66
    Registrovan
    Sep 2005
    Lokacija
    KANDAHAR
    Br. postova
    2.528
    Hvala
    197
    Pohvaljen 659 puta u 314 postova
    I magarac je crkao u nadi...

  42. #38
    GSM Potencijal
    Clan br.
    12633
    Registrovan
    Oct 2009
    Lokacija
    Beograd-Bulbuder Ruzveltova 30 Code Mobile Service
    Godina
    39
    Br. postova
    58
    Hvala
    20
    Pohvaljen 2 puta u 1 postu
    bootAgent didnt sent secure data stalno ovo izbacuje kao se resava upitanju je cyclon key

  43. #39
    GSM Expert Ekran's Avatar
    Clan br.
    757
    Registrovan
    Feb 2006
    Lokacija
    www.ekranservis.co.rs
    Godina
    35
    Br. postova
    1.706
    Hvala
    99
    Pohvaljen 196 puta u 140 postova

  44. Sledeci korisnici su rekli hvala Ekran za ovaj koristan post:


Slicne teme

  1. hwk 2.0.7.1 problemi
    Postovao gsm_eprom u forumu HWK
    Odgovori: 13
    Zadnji post: 22-05-08, 23:20
  2. Problemi sa HWK UFS
    Postovao Kepeer u forumu HWK
    Odgovori: 9
    Zadnji post: 05-05-08, 23:34
  3. P-Key i UFS Box Problemi
    Postovao BVC-Project u forumu J.A.F.
    Odgovori: 9
    Zadnji post: 24-03-07, 16:30

Pravila postovanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •