Prikazivanje rezultata 1 do 30 od 30

Tema: U600 G Flet

  1. #1
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova

    Thumbs up U600 G Flet

    Znam da ima mnogo tema na temu u600 i fleta gde se uglavnom svodi na ploču i td.. ovde je malo drugacije ,
    tel. došao sa kvarom nerade senzori, to rešeno ali je flet bio dosta oštećen ali je radio i na zahtev mušterije zamenim flet ..... desilo se da nemam displej , stavljao sve sto sam imao čak uzeo i nove ali ništa, stari pocepao i bacio,

    Pitam uvažene kolege da li je možda do fleta to što nije G kako i naslov kaze ili sam nešta syebo drugo na ploči pa nemam lcd.

    Proban taj isti lcd na drugoj ploči i on radi sa fletom koji sam stavio (i sve rai samo neotvara lcd) znači lcd nije kao ni flet..... jedino ako nije za U600G poseban flet.

    Svaka pomoć dobrodošla i ako neko misli da je do fleta koji mora da bude za G onda neka mi kaže gde da ga nabavim, ili kako da rešim problem.

    Pozrav Kaliksko

  2. #2
    GSM Expert Vlada84's Avatar
    Clan br.
    947
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    35
    Br. postova
    943
    Hvala
    125
    Pohvaljen 189 puta u 133 postova
    Mislim da do fleta nije sigurno, isti su im. U600=U600b=U600g. Pocni prvo tako sto ces prespojiti filtere za lcd, pored flet konektora su.

  3. #3
    GSM Expert Dr SEMA's Avatar
    Clan br.
    66
    Registrovan
    Sep 2005
    Lokacija
    KANDAHAR
    Br. postova
    2.528
    Hvala
    197
    Pohvaljen 659 puta u 314 postova
    Poznata bolest U600 aparata

  4. #4
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    Znači ipak je mišljenje uvaženih kolega da je pločkica ge-crk.. po svemu sudeći pošto se niko ne javlja sa predlozima ili rešenjima.

    Vlado probaću to što si mi napisao pa ti jvljam

    Pozdrav za obojicu koji su učestvovali u temi.

    ps.a nije loše da se još neko uključi ko zna.

  5. #5
    GSM Master dejan@'s Avatar
    Clan br.
    925
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    MONTENEGRO,TIVAT
    Godina
    38
    Br. postova
    311
    Hvala
    0
    Pohvaljen 1 put u 1 postu
    Pregledaj da nije prespojen neki smd na LCD kada si skidao odnosno odlemio stari flet,pregledaj smolu oko procesora,probaj drugi flet ako nisi,zastiti konektor i produvaj filtere koji vode na lcd,moguce da je radio ali mu je ploca ostecena pa kad si ga otvorio KRC!Poz!

  6. #6
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    Bata Deki njegov lcd sa novim fletom koji sam stavio pali što znači lcd i flet isključeni iz igre, (probano sa drugom pločom),
    jedina glupost što ja još ne počinjem da čačkam ploču je što sam vido da je G (HHFD2 lupam oznake) pa da neće običan flet da otvori LCD .....
    mada kako Vlada kaže da se fletovi hvataju za sve (U600=U600b=U600g) onda ako je i u pravu ploča je negde popustila prilikom
    sklapanja i rasklapanja jer je tel. radio. Videćemo idemo dalje.
    Pozzzzz !!!!!!!!

  7. #7
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova

    Thumbs up Možda pomogne u rešavanju problema !!!

    Ej ljudi nešto mi nije jasno, iskustva verovatno neko ima pa zato dajte pomoć.

    Gledajući po netu neka rešenja pojedinci su uspevali da reše problem lcd-a menjajući L403 pa kažem daj da vidim gde se to nalazi i onda spazim da ustvari ploča uopšte nije ista tj. da se dotična L403 kod mene ne nalazi na isto mesto tj. ja nisam mogo da je nađem jer i nemam pravu šemu za ovaj U600G gledajući pojedine šeme na tom mestu se kod ove ploče nalazi kondenzador (označen crvenom bojom u sl. koja ide u prilog) i još bitnije ova ploča nama 3 filtera iznad konektora lcd-a već 5 videćete na slici može li mi neko reći učemu je caka i imali neko šemu gde ima 5 filta, očigledno da ova ploča nije ista kao i obične jer sam odmah otvorio jedan ispravan koji čeka mušteriju da ga podigne sa servisa i vido da na njemu ima samo 3 filtera a na spornoj 5.

    Dali neko ima sada neku novu ideju ili možda sada i on misli da je ipak do fleta.

    Još jedan pozdrav
    Attached Images Attached Images
    Izmenio kalisko : 01-02-10 u 12:01

  8. #8
    GSM Expert Dr SEMA's Avatar
    Clan br.
    66
    Registrovan
    Sep 2005
    Lokacija
    KANDAHAR
    Br. postova
    2.528
    Hvala
    197
    Pohvaljen 659 puta u 314 postova
    Pa yebo ga kralj jel pišemo engleski pa je toliko teško razumjeti SVI FLETOVI SU ISTI...........................

  9. #9
    GSM Master YuMERA's Avatar
    Clan br.
    511
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Ĺ id, Srbija
    Godina
    54
    Br. postova
    348
    Hvala
    67
    Pohvaljen 163 puta u 63 postova
    Citiram Original postovao kalisko Pogledaj post
    Ej ljudi nešto mi nije jasno, iskustva verovatno neko ima pa zato dajte pomoć.

    Gledajući po netu neka rešenja pojedinci su uspevali da reše problem lcd-a menjajući L403 pa kažem daj da vidim gde se to nalazi i onda spazim da ustvari ploča uopšte nije ista tj. da se dotična L403 kod mene ne nalazi na isto mesto tj. ja nisam mogo da je nađem jer i nemam pravu šemu za ovaj U600G gledajući pojedine šeme na tom mestu se kod ove ploče nalazi kondenzador (označen crvenom bojom u sl. koja ide u prilog) i još bitnije ova ploča nama 3 filtera iznad konektora lcd-a već 4 videćete na slici može li mi neko reći učemu je caka i imali neko šemu gde ima 4 filta, očigledno da ova ploča nije ista kao i obične jer sam odmah otvorio jedan ispravan koji čeka mušteriju da ga podigne sa servisa i vido da na njemu ima samo 3 filtera a na spornoj 4.

    Dali neko ima sada neku novu ideju ili možda sada i on misli da je ipak do fleta.

    Još jedan pozdrav

    To se prijatelju moj kaze "cekao tebe da ga otvoris i onda 100 quraca problema". Ja sam se tako, do duse davno, zajeb...o sa jednim D820, telefonu trebalo da se zameni flat. Otvorim telefon zamenim flet zatvorim telefon i mreza naja. Pre toga radilo sve kako treba samo ponekad se gubila slika na displju.... Napatih se k'o isus bez potrebe i jedva resih "nekako"....

  10. #10
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    ???????????????????

  11. #11
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    Citiram Original postovao Dr SEMA Pogledaj post
    Pa yebo ga kralj jel pišemo engleski pa je toliko teško razumjeti SVI FLETOVI SU ISTI...........................
    Prihvatam činjenično stanje oko fletova da su isti , onda mi ti možeš pomoći da mi daš šemu za ovaj tel. koji ima 5 filtera za LCD i da vidim gde je ova L403.... jbg da probam šta ću drugo.

    Pozdrav

  12. #12
    GSM Expert Vlada84's Avatar
    Clan br.
    947
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    35
    Br. postova
    943
    Hvala
    125
    Pohvaljen 189 puta u 133 postova
    Te filtere imas recimo na E900, D600... ako te mrzi da ih prespajas. Jesi li ti probao uopste prespajanje ili te mrzi pa trazis nesto lakse/manje?

  13. #13
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    Citiram Original postovao Vlada84 Pogledaj post
    Te filtere imas recimo na E900, D600... ako te mrzi da ih prespajas. Jesi li ti probao uopste prespajanje ili te mrzi pa trazis nesto lakse/manje?
    Od menjanja tih filtera lakše nema ali to manje mi nije jasno i nije mi jasno što ploča ima 5 a ne 3 filtera, očigledno se hardwer razlikuje ali šta sad čačkati ploču koja je radila ili ?????

  14. #14
    GSM Expert Vlada84's Avatar
    Clan br.
    947
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    35
    Br. postova
    943
    Hvala
    125
    Pohvaljen 189 puta u 133 postova
    E i meni je C905 crk'o kad sam mu menjao flet pa na@ebo posle oko njega. Marfijev zakon. Naravno da se ploce razlikuju!! Zameni/prespoji pa javljaj sta je bilo. Pozz

  15. #15
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    Dodajem ovo što u predhodnim postovima nisam naveo a to je da lcd nije samo "blue" već da ima jednu belu crtu preko celog ekrana u donjoj zoni, ona se pojavi u trenutku kada treba da otvori lcd .... umesto da ga otvori on izbaci tu belu crtu ....... koji mu je , ja nekako i dalje mislim da nije do ploće ili se bar nadam


    ps pitaću nešta možda je glupost ali davljenik se za slamku hvata.

    na originalnom fletu piše SGH-U600_FPCB_REV0_8 a na ovaj što ja stavljam SGH-U600_FPCB_REV0_6 i originalni koji je radio je bio od onih kraćih koji se nepresavijaju , da li neko misli da me zeza revizija ?

    Pozzz al sam dosadan
    Izmenio kalisko : 01-02-10 u 13:46

  16. #16
    GSM Guru simbe's Avatar
    Clan br.
    2359
    Registrovan
    Oct 2006
    Lokacija
    Bosna USK Bihać
    Godina
    45
    Br. postova
    186
    Hvala
    68
    Pohvaljen 26 puta u 12 postova
    pa jesi probao staviti tu svoju plocu u taj tudji sto imas

  17. #17
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    Citiram Original postovao simbe Pogledaj post
    pa jesi probao staviti tu svoju plocu u taj tudji sto imas
    Da brate to sam gore i napisao ploča neće da otvori sa ovim fletom nijedan LCD

  18. #18
    GSM Master YuMERA's Avatar
    Clan br.
    511
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Ĺ id, Srbija
    Godina
    54
    Br. postova
    348
    Hvala
    67
    Pohvaljen 163 puta u 63 postova
    Citiram Original postovao kalisko Pogledaj post
    Da brate to sam gore i napisao ploča neće da otvori sa ovim fletom nijedan LCD
    Rekoh ti da ne diras plocu. Postoji Flat se rvizijom G kao i sa Revizijom A. E sad verovatno mnogi to nisu obracali paznju posto ovaj sa revizijom G radi na hardveru koji je A a ovaj flat sa revizijom A nece da radi sa hardverom G. Ja imam kod sebe (doduse neispravne) dva fleta od koji je jedan rev 0.6A a drugi je rev 0.6G. I vidi se na rasteru vodova ima razlike.

    Na slika ma se vidi dve revizije ali sam slikao sa Web kamerom i nevidi se razlika u vodovima ali sigurno je ima veruj mi jer gledam u njih. Verovatno je tvoj problem u tome...

    U600 G.jpgU600 A.jpg

  19. #19
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    Citiram Original postovao YuMERA Pogledaj post
    Rekoh ti da ne diras plocu. Postoji Flat se rvizijom G kao i sa Revizijom A. E sad verovatno mnogi to nisu obracali paznju posto ovaj sa revizijom G radi na hardveru koji je A a ovaj flat sa revizijom A nece da radi sa hardverom G. Ja imam kod sebe (doduse neispravne) dva fleta od koji je jedan rev 0.6A a drugi je rev 0.6G. I vidi se na rasteru vodova ima razlike.

    Na slika ma se vidi dve revizije ali sam slikao sa Web kamerom i nevidi se razlika u vodovima ali sigurno je ima veruj mi jer gledam u njih. Verovatno je tvoj problem u tome...

    U600 G.jpgU600 A.jpg

    Konačno da me neko podrži !!!!!! a možda zna ili pak se zauzeo da utvrdi da to nije baš isti flet. Kao potvrdu toga postavljam i ja slike serije A i serije G pa neka neko kaže da su isti fletovi. HVALA UĆI....


    E sad bih zamolio kolege da ko ima flet sa revizijom G neka pomaga tj. neka šalje flet, za sada se javila jedna dobra duša koja možda ima isti flet ali ako ima neko još MOLBA da se ustupi proda ili zameni šta mu je volja. U veleprodajama nigde trenutno nema, zvao sam danas.

    Pozdrav Kalisko
    Attached Images Attached Images
    • File Type: jpg G.jpg (86,6 KB, 28 pogleda)
    • File Type: jpg A.jpg (82,5 KB, 28 pogleda)

  20. #20
    GSM Master rubin_miki's Avatar
    Clan br.
    74
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Prilep Makedonija
    Godina
    49
    Br. postova
    508
    Hvala
    92
    Pohvaljen 58 puta u 36 postova
    Citiram Original postovao YuMERA Pogledaj post
    .....ovaj sa revizijom G radi na hardveru koji je A a ovaj flat sa revizijom A nece da radi sa hardverom G. Ja imam kod sebe (doduse neispravne) dva fleta od koji je jedan rev 0.6A a drugi je rev 0.6G....
    evo ih ovde i ja ih imam i mogu da kazem da si u pravu...i muka, nema niko od nabavljaca sa G sad...

  21. #21
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova

    Thumbs up

    Konačno nabavljen flet koji odgovara hardweru za sporni telefon.... tel. radi bez problema.

    Zahvaljujem se svima na pomoći i onima koji su hteli da pomognu.

    Molim da se tema zatvori !

    Pozdrav Kalisko

  22. #22
    GSM Expert Dr SEMA's Avatar
    Clan br.
    66
    Registrovan
    Sep 2005
    Lokacija
    KANDAHAR
    Br. postova
    2.528
    Hvala
    197
    Pohvaljen 659 puta u 314 postova
    Lijevi ti je original desni ti je kopija (ako si slikao zbog vodova koji idu kroz flet) uzmi dva originala A i G pa slikaj da baš vidimo............
    Mada ako se bolje zagledaš i ti vodovi su čak isti,na koje ti vjerovatno misliš da nisu..........
    ja i dalje stojim da kad imaš originalan flet sve radi,ja sam ih se stvarno mnogo mnogo namijenjao i pitam se da li je moguće da od 50-100 fletova u zamjeni baš ni jednom nisam imao taj problem sa tim slovima A i G,svi su mi fletovi bili original

  23. #23
    GSM Potencijal Pedja018's Avatar
    Clan br.
    2460
    Registrovan
    Oct 2006
    Lokacija
    Nis
    Godina
    51
    Br. postova
    31
    Hvala
    5
    Pohvaljen 1 put u 1 postu
    hahahah kalisko istera svoje a vi pricajte sta hocete!
    Pozdrav!
    P.S. od sad drugim ocima gledam na menjanje fleta na je***ni u600 (g) !

  24. #24
    GSM Master rubin_miki's Avatar
    Clan br.
    74
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Prilep Makedonija
    Godina
    49
    Br. postova
    508
    Hvala
    92
    Pohvaljen 58 puta u 36 postova
    hehehe, Semire, i ja nisam imao dosad, evo ga na stolu sa istim problemom....nikad ne reci nikad...i sa Mobikodom smo bas juce pricali o tom..ajd ko ima odavde sa G flet da mi posalje, placam koliko kosta i duplo, samo da vidim jer moze ovo ili ne moze da bude istina?

  25. #25
    GSM Expert Dr SEMA's Avatar
    Clan br.
    66
    Registrovan
    Sep 2005
    Lokacija
    KANDAHAR
    Br. postova
    2.528
    Hvala
    197
    Pohvaljen 659 puta u 314 postova
    Pa jel moguće da sam ja od samog početka uvijek kupovao samo taj famozni G koji odgovara na obadvije "revizije" , ma nisam to nikada ni gledao,stavim flet sve radi i vozi,napominjem 100% original.

  26. #26
    GSM Expert Vlada84's Avatar
    Clan br.
    947
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    35
    Br. postova
    943
    Hvala
    125
    Pohvaljen 189 puta u 133 postova
    Citiram Original postovao Dr SEMA Pogledaj post
    Pa jel moguće da sam ja od samog početka uvijek kupovao samo taj famozni G koji odgovara na obadvije "revizije" , ma nisam to nikada ni gledao,stavim flet sve radi i vozi,napominjem 100% original.
    Nisi sam. Ja sam menjao na G verziji (100% je bio G, imao je slovo na IMEI nalepnici) pa je pasovao ovaj iz 3G, a on je koliko znam "obican".

    @kalisko Cestitam bitno da je reseno

  27. #27
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    Citiram Original postovao rubin_miki Pogledaj post
    hehehe, Semire, i ja nisam imao dosad, evo ga na stolu sa istim problemom....nikad ne reci nikad...i sa Mobikodom smo bas juce pricali o tom..ajd ko ima odavde sa G flet da mi posalje, placam koliko kosta i duplo, samo da vidim jer moze ovo ili ne moze da bude istina?
    Poslaće ti bata flet koji ti treba i rećiću ti u čemu je caka a FLETOVI NISU ISTI I TAČKA :::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    Pozdrav bratiću !!!

  28. #28
    GSM Master
    Clan br.
    534
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Srbija-Barje
    Br. postova
    634
    Hvala
    19
    Pohvaljen 28 puta u 20 postova
    Citiram Original postovao Dr SEMA Pogledaj post
    Pa jel moguće da sam ja od samog početka uvijek kupovao samo taj famozni G koji odgovara na obadvije "revizije" , ma nisam to nikada ni gledao,stavim flet sve radi i vozi,napominjem 100% original.
    Ti si brate srećan čovek ! kupovao si uvek famozno dobar flet.
    Ja tebe posebno pozdravljam.


    ps. zatvarajte temu biće čupavo.
    Izmenio kalisko : 02-02-10 u 13:48

  29. #29
    GSM Master rubin_miki's Avatar
    Clan br.
    74
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Prilep Makedonija
    Godina
    49
    Br. postova
    508
    Hvala
    92
    Pohvaljen 58 puta u 36 postova
    kalisko
    pa de gugni na PP..musterija mi visi nad vratom
    i nema zasto da bude cupavo, svi iznose svoja iskustva..

  30. #30
    GSM Master YuMERA's Avatar
    Clan br.
    511
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    Ĺ id, Srbija
    Godina
    54
    Br. postova
    348
    Hvala
    67
    Pohvaljen 163 puta u 63 postova
    Citiram Original postovao Dr SEMA Pogledaj post
    Pa jel moguće da sam ja od samog početka uvijek kupovao samo taj famozni G koji odgovara na obadvije "revizije" , ma nisam to nikada ni gledao,stavim flet sve radi i vozi,napominjem 100% original.
    Brate moguce je, ako si kupovao stalno orginal onda je taj orginal taj famozni "G" i odgovara za sve U600. Evo link gde se vidi da se prodaje "U600 Flat orginal" i ako se na slici zagledas dole u dnu videces da pise da je to taj G... Mada nemora to G ni da bude presudno moze i A da odgovara ali ako je orginal (ja sm video i REV_0.6F) .... Problem je u ovim kineskim kopijama koji neodgovaraju za plocu sa hardverom koji je bio kod Nikole (kalisko) mislim na plocu sa drugacijim hardverom....

    http://gsmserver.com/shop/spares/fla...0_original.php

    Znaci upravu si i ti a i ostali jedino je problem jeli flat orginal ili ne....

    Poz...

    p.s. pitanje za moderatore : Koji je ovo Font koji se koristi za text? Pitam jer mi se svidja...poz
    Izmenio YuMERA : 02-02-10 u 03:43

Slicne teme

  1. U600 lijepljen flet
    Postovao zekac u forumu Samsung HW sekcija
    Odgovori: 19
    Zadnji post: 15-12-09, 08:07
  2. flet l310 flet 6600s
    Postovao Ivan u forumu Potraznja
    Odgovori: 4
    Zadnji post: 31-01-09, 00:32
  3. U600 flet
    Postovao e-mobile u forumu Samsung HW sekcija
    Odgovori: 12
    Zadnji post: 27-01-09, 15:31
  4. u600 flet
    Postovao astramobi u forumu Potraznja
    Odgovori: 5
    Zadnji post: 28-05-08, 14:43
  5. Potreban flet sa kamerom za U600
    Postovao mobiland u forumu Potraznja
    Odgovori: 3
    Zadnji post: 28-05-08, 11:22

Pravila postovanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •