Prikazivanje rezultata 1 do 31 od 31

Tema: Card reading error -> No connection was established, or box is not in needed mode

  1. #1
    GSM Guru MobilFix's Avatar
    Clan br.
    1873
    Registrovan
    Jul 2006
    Lokacija
    Nis
    Godina
    17
    Br. postova
    234
    Hvala
    6
    Pohvaljen 3 puta u 3 postova

    Card reading error -> No connection was established, or box is not in needed mode

    instaliram ciklona i zaglavio sam ovde,"Card reading error -> No connection was established, or box is not in needed mode"
    ,vidim kukaju i po stranim 4umima,pa rekoh da zakukamo i ovde.

  2. #2
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    Ovo nakon update na 1.09?

  3. #3
    GSM Guru MobilFix's Avatar
    Clan br.
    1873
    Registrovan
    Jul 2006
    Lokacija
    Nis
    Godina
    17
    Br. postova
    234
    Hvala
    6
    Pohvaljen 3 puta u 3 postova
    pa.stigao mi jutros box,pa nemam pojma,idem po uputstvu,mada citam da ljude cima isto,posle update-a od juce.

  4. #4
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    Moras prvo da instaliras osnovni program, pa zadnji update od 26-10-2009, onda da se registrujes sa svojim serijalom boxa i imenom reselera, onda ostalo.
    Ovi sto kukaju pola od njih naprave update i odmah pozovu glavni program, mora da se iskluci/ukljuci na USB da bi prepoznao box....

  5. #5
    GSM Guru MobilFix's Avatar
    Clan br.
    1873
    Registrovan
    Jul 2006
    Lokacija
    Nis
    Godina
    17
    Br. postova
    234
    Hvala
    6
    Pohvaljen 3 puta u 3 postova
    prvo sam odradio ciclon box instaler,pa box maintenance,pa se registrovao,ovu gresku mi izbacuje na CARD MANAGER TAB.



    p.s. aha,vidis ja sam radio sve na osnovnoj verziji,sad cu install novu pa da probam.


    isto i sa novom verzijom.
    Izmenio MobilFix : 29-10-09 u 15:19

  6. #6
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    Instaliraj najnovji update i pokusaj ponovo, server je izgleda preoptercen.
    Moras da napravis i update card.

  7. #7
    GSM Guru ringoel's Avatar
    Clan br.
    955
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    7 Sela
    Godina
    36
    Br. postova
    129
    Hvala
    1
    Pohvaljen 1 put u 1 postu
    i meni se isto događa.nemogu se registrirat.sinoć mi je vidio SN od kartice al danas je ne vidi uopće.neman pojma u čemu je kvaka.

  8. #8
    GSM Guru
    Clan br.
    76
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Futog Vojvodina
    Br. postova
    161
    Hvala
    4
    Pohvaljen 35 puta u 16 postova
    Citiram Original postovao tns_nis Pogledaj post
    "card reading error -> no connection was established, or box is not in needed mode"
    .

    mora da se iskluci/ukljuci na usb da bi prepoznao box....
    .




    .

  9. #9
    GSM Master prlemob's Avatar
    Clan br.
    188
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Jagodina,Svilajnac
    Godina
    48
    Br. postova
    304
    Hvala
    17
    Pohvaljen 27 puta u 16 postova
    Box SN: C0000B75
    HW Revision: A, Suitable for: Production, Case: First Plastic Case, MCU Manufacture Time: 2009, wk01 / wk06
    Set: Box, TX2 Adapter, 100 Credits, 6 Months Warranty
    Box registration status: Registered OK
    Paired Card SN: XXXXXXXX
    First Name: Milosevic
    Surname: Prvoslav
    Nickname: prlemob
    Address: Jagodina
    Country: Serbia
    E-Mail: prlemob@yahoo.com
    Reseller: boil telecom, China
    Warranty Start Date: 2009-06-25
    Warranty Period (months): 6
    Warranty Stop Date: 2009-12-25
    Warranty active: Yes
    ============================
    Updating Security Area...
    Security Area Update Skipped, Not allowed
    Updating Main Firmware...
    Main Firmware Update Skipped, Not allowed
    Disconnected from Cyclone Server
    Box Maintenance finished successfully

    I meni je ovaj zadnji update za%%%% stvar,nece pa nece,nista ne pomaze,jbg

  10. #10
    GSM Master Luc+Luc's Avatar
    Clan br.
    1599
    Registrovan
    Jun 2006
    Lokacija
    B i H, Kiseljak - Wine
    Godina
    37
    Br. postova
    636
    Hvala
    5
    Pohvaljen 2 puta u 2 postova
    Citiram Original postovao prlemob Pogledaj post
    Box SN: C0000B75
    HW Revision: A, Suitable for: Production, Case: First Plastic Case, MCU Manufacture Time: 2009, wk01 / wk06
    Set: Box, TX2 Adapter, 100 Credits, 6 Months Warranty
    Box registration status: Registered OK
    Paired Card SN: XXXXXXXX
    First Name: Milosevic
    Surname: Prvoslav
    Nickname: prlemob
    Address: Jagodina
    Country: Serbia
    E-Mail: prlemob@yahoo.com
    Reseller: boil telecom, China
    Warranty Start Date: 2009-06-25
    Warranty Period (months): 6
    Warranty Stop Date: 2009-12-25
    Warranty active: Yes
    ============================
    Updating Security Area...
    Security Area Update Skipped, Not allowed
    Updating Main Firmware...
    Main Firmware Update Skipped, Not allowed
    Disconnected from Cyclone Server
    Box Maintenance finished successfully

    I meni je ovaj zadnji update za%%%% stvar,nece pa nece,nista ne pomaze,jbg
    Reconnect i probaj ponovo. Imao isti slucaj jutros i proslo je od drugi put.

  11. #11
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova
    zagusenje na serveru pustite da prenoci radite nesto drugo

  12. #12
    GSM Master prlemob's Avatar
    Clan br.
    188
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Jagodina,Svilajnac
    Godina
    48
    Br. postova
    304
    Hvala
    17
    Pohvaljen 27 puta u 16 postova
    Citiram Original postovao darkskir Pogledaj post
    zagusenje na serveru pustite da prenoci radite nesto drugo
    Ma ovo kod mene nije zagusenje, prosao je update, ali nece da podigne soft,zabrljao je negde ,mora da se ceka sledeci update, jer bar u mom primeru vise od 3 puta ne pustaju update na serveru.
    Dakle samo sledeci update

  13. #13
    GSM Expert tzlatko's Avatar
    Clan br.
    381
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    TETOVO, MAKEDONIJA
    Godina
    64
    Br. postova
    1.119
    Hvala
    43
    Pohvaljen 68 puta u 46 postova
    A sto ne probas da preinstaliras osnovni program ( onaj od 65Mb). Ja sam imao slucaj da treba da cekam 1 min da otvori glavni soft, nakon preinstalacije sve je ponovo bilo u redu.

  14. #14
    GSM Guru MobilFix's Avatar
    Clan br.
    1873
    Registrovan
    Jul 2006
    Lokacija
    Nis
    Godina
    17
    Br. postova
    234
    Hvala
    6
    Pohvaljen 3 puta u 3 postova
    ja probao sve moguce i nemoguce varijante i nece.nosim ga kuci da probam,ovde na 3 racunara ista prica,prodje maint. a na card zvekne.


    @prle,jel tebi prodje onaj deo sa karticom, readcard/fill credits?

  15. #15
    GSM Master dejan@'s Avatar
    Clan br.
    925
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    MONTENEGRO,TIVAT
    Godina
    39
    Br. postova
    311
    Hvala
    0
    Pohvaljen 1 put u 1 postu
    Nema potrebe be za instalacijom drivera,dovolno je ukoliko se javi problem ponoviti update,ako je prosao onda ce program sam proraditi posli nekoliko sata,ima neko zagusenje na serveru tako sam ja dobio odgovor a i log govori sve!

    Nokia DCT4/WD2/BB5 Service Tool Initialization Started, Engine Revision: 1.0.0.7918
    Handling device: [Cyclone Team], [Cyclone Box]
    Initializing box...
    Box Firmware: Cyclone Nokia Application v1.09, (Oct 28 2009 15:56:27, gcc-4.2.2, RTOS v5.2.0), Type: Signed Production Application, Flags: NoFlags
    Box Serial Number: Cxxxxxxx
    HW Revision: A, Suitable for: Production, Case: First Plastic Case, MCU Manufacture Time: 2009, wk19
    Initializing security card...
    Card Serial Number: Dxxxxx
    Card Firmware Revision: 0109
    Card is activated
    Box is activated
    Started box selftests procedure
    USB Voltage 4.97v PASSED
    MCU Voltage 3.30v PASSED
    Core Voltage 1.78v PASSED
    VBAT Voltage 0.10v PASSED
    VBAT Voltage 4.93v PASSED
    Box VPP disabled
    VPP Voltage 0.04v PASSED
    Internal Box VPP Enabled
    Box Selftests Failed -> VPP Supply Voltage test failed, 0.04v is out of valid range
    Super DCT4 Activation: TRUE
    Initializing FBUS...
    All initialized - Ready to work

  16. #16
    GSM Expert Vlada84's Avatar
    Clan br.
    947
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    35
    Br. postova
    945
    Hvala
    125
    Pohvaljen 189 puta u 133 postova
    Proslo i meni ali....

    ========= Box Info =========

    Box SN: C00xxxxx
    HW Revision: A, Suitable for: Production, Case: First Plastic Case, MCU Manufacture Time: 2009, wk19
    Set: Box, TX2 Adapter, 100 Credits, 6 Months Warranty
    Box registration status: Registered OK
    Paired Card SN: D300005F
    First Name: MediaCalls
    Surname: Ciric
    Nickname: MediaCalls
    Address: Krusevac
    Country: Serbia
    E-Mail: mediacalls@ptt.rs
    Reseller: GPGIndustries, China
    Warranty Start Date: 2009-10-27
    Warranty Period (months): 6
    Warranty Stop Date: 2010-04-27
    Warranty active: Yes
    ============================

    Non-stop dobijam ovo
    Box Selftests Failed -> VPP Supply Voltage test failed, 5,01v is out of valid range
    Vidim na forumu da je malo ozbiljniji problem ali box i dalje gura. Kad mu dodam externih 9v radi extra. Kako je kod Vas drugih koji imate ovaj box?

  17. #17
    GSM Guru ringoel's Avatar
    Clan br.
    955
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    7 Sela
    Godina
    36
    Br. postova
    129
    Hvala
    1
    Pohvaljen 1 put u 1 postu
    ja dobijam ovi error non stop.u čemu je kvaka?
    Box Registration Submit procedure started at 5:05:45 PM
    Handling device: [Cyclone Team], [Cyclone Bootloader]
    Bootloader: Cyclone Secure Bootloader v2.08, (Nov 14 2008 12:05:50), Type: Signed Production Application, For HW Rev E
    Service Tag: 5B22B8704B10FB2FE6D0A02C6F08E71E
    Security Card Hash: A1070CDD5013340D4A0E33C48FB5EFFD33E23C21
    Connecting to Cyclone Server
    Cyclone Server (1.0.0.485), Cyclone Box Team 2008, 2009 - Ready.
    Cyclone Server Send Command Error -> Code: 500, SQL Error: Incorrect string value: '\xE6' for column 'Address' at row 1


    pokušavam ga registrirat

  18. #18
    GSM Guru ringoel's Avatar
    Clan br.
    955
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    7 Sela
    Godina
    36
    Br. postova
    129
    Hvala
    1
    Pohvaljen 1 put u 1 postu
    rješio.ma budala da san pročitao vidija bi da je adresa problem

  19. #19
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova
    Citiram Original postovao prlemob Pogledaj post
    Ma ovo kod mene nije zagusenje, prosao je update, ali nece da podigne soft,zabrljao je negde ,mora da se ceka sledeci update, jer bar u mom primeru vise od 3 puta ne pustaju update na serveru.
    Dakle samo sledeci update
    druze nisam ovo gore bez veze napisao , danas me je nazvalo desetak musterija koji su imali problem kao ti gore i slicne ovima ..
    pa sam provjerio do cega je i napisao da se ljudi malo strpe da ce biti sve okay ..

  20. #20
    GSM Guru MobilFix's Avatar
    Clan br.
    1873
    Registrovan
    Jul 2006
    Lokacija
    Nis
    Godina
    17
    Br. postova
    234
    Hvala
    6
    Pohvaljen 3 puta u 3 postova
    jutros proradio na kratko,posle aktivacije dct4+ i maintr... opet nece

  21. #21
    GSM Master prlemob's Avatar
    Clan br.
    188
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Jagodina,Svilajnac
    Godina
    48
    Br. postova
    304
    Hvala
    17
    Pohvaljen 27 puta u 16 postova
    Ma meni ne prolazi,server 3 puta pusta update,ja sam izgleda spucao sva 3, i to je uredno prosao update,sve ok,i nece da pokrene program, zato kazem da mora da se saceka sledeci update,jbg

  22. #22
    GSM Senior
    Clan br.
    286
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    Hambar
    Godina
    54
    Br. postova
    100
    Hvala
    4
    Pohvaljen 2 puta u 2 postova
    u mene sve ok

  23. #23
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova
    Citiram Original postovao prlemob Pogledaj post
    Ma meni ne prolazi,server 3 puta pusta update,ja sam izgleda spucao sva 3, i to je uredno prosao update,sve ok,i nece da pokrene program, zato kazem da mora da se saceka sledeci update,jbg
    nemoras da cekas sledeci update posalji meni pm sa sn -om boxa i kartice i imenom reselera i rjesicemo ..

    pozz

  24. #24
    GSM Guru MobilFix's Avatar
    Clan br.
    1873
    Registrovan
    Jul 2006
    Lokacija
    Nis
    Godina
    17
    Br. postova
    234
    Hvala
    6
    Pohvaljen 3 puta u 3 postova
    evo proradilo,install sam kuci i sljaka sve sad,nista mi nije jasno ali radi.

    p.s. cim ga skinem s usb-a i vratim nece da radi,ovo je da covek odlepi
    Izmenio MobilFix : 30-10-09 u 18:50

  25. #25
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova
    Citiram Original postovao prlemob Pogledaj post
    Ma meni ne prolazi,server 3 puta pusta update,ja sam izgleda spucao sva 3, i to je uredno prosao update,sve ok,i nece da pokrene program, zato kazem da mora da se saceka sledeci update,jbg
    probaj sad resetovan je tvoj box na serveru

  26. #26
    GSM Guru MobilFix's Avatar
    Clan br.
    1873
    Registrovan
    Jul 2006
    Lokacija
    Nis
    Godina
    17
    Br. postova
    234
    Hvala
    6
    Pohvaljen 3 puta u 3 postova
    izgleda nikom ne radi cyclon i svi srecni i zadovoljni

  27. #27
    Balkan GSM Team darkskir's Avatar
    Clan br.
    575
    Registrovan
    Dec 2005
    Lokacija
    T.M.
    Br. postova
    751
    Hvala
    187
    Pohvaljen 373 puta u 172 postova
    Citiram Original postovao TNS_NIS Pogledaj post
    izgleda nikom ne radi cyclon i svi srecni i zadovoljni
    pa druze ako ti nesto neradi kako treba odes do svog resselera po savjet

  28. #28
    GSM Master Luc+Luc's Avatar
    Clan br.
    1599
    Registrovan
    Jun 2006
    Lokacija
    B i H, Kiseljak - Wine
    Godina
    37
    Br. postova
    636
    Hvala
    5
    Pohvaljen 2 puta u 2 postova
    JBG kod mene radi. Imao sam isti problem. Darksir je resetovao box na serveru, uradio sam update i radi bez problema...

  29. #29
    GSM Master prlemob's Avatar
    Clan br.
    188
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Jagodina,Svilajnac
    Godina
    48
    Br. postova
    304
    Hvala
    17
    Pohvaljen 27 puta u 16 postova
    Znate kako je meni proslo,mozda je glupo ali tako je , proslo je tek kad sam ga okacio na napajanje od 5v, i sad sljaka normalno i bez napajanja,i ajd ,ko je sad lud
    probajte mozda i vama pomogne !!!
    Zaboravih da naglasim,imam bas dobro napajanje u racunaru!!

  30. #30
    GSM Guru MobilFix's Avatar
    Clan br.
    1873
    Registrovan
    Jul 2006
    Lokacija
    Nis
    Godina
    17
    Br. postova
    234
    Hvala
    6
    Pohvaljen 3 puta u 3 postova
    Citiram Original postovao darkskir Pogledaj post
    pa druze ako ti nesto neradi kako treba odes do svog resselera po savjet
    Pa druze kupio sam ga u 3g company-u,cisto sumnjam da mi oni mogu pomoci,vidim da na z-franku ima puno ljudi sa istim problemom.Zaglavi u bootloader modu,popali sve lampice i cao.Kad promenim usb port proradi dok ga ne iskljucim i posle opet ista prica.Potrosio sam 16 usb portova ,sad ne radi nigde.
    Ajd,ako ima neka fora kazi sta i kako,pomagaj.

  31. #31
    GSM Expert Vlada84's Avatar
    Clan br.
    947
    Registrovan
    Mar 2006
    Lokacija
    Beograd
    Godina
    35
    Br. postova
    945
    Hvala
    125
    Pohvaljen 189 puta u 133 postova
    Ista pesma..
    Menjaj usb port i daj mu externo napajanje i prekrsti se da radi
    Ako u nekom sledecem (mada je firmware skoro izasao) ne srede to jedino vracanje reseller-u pa opet cekaj na drugi...

Slicne teme

  1. LG-U400 usb drier
    Postovao sturec u forumu Rocker Dongle
    Odgovori: 8
    Zadnji post: 03-08-09, 15:42
  2. *** Cyclone Box - First Steps ***
    Postovao Rem@x u forumu Cyclone
    Odgovori: 0
    Zadnji post: 29-05-09, 15:09
  3. Martech Box II to Box II Plus EXCHANGE OFFER
    Postovao YuMERA u forumu Martech
    Odgovori: 10
    Zadnji post: 13-05-09, 13:57
  4. LG Rocker v1.08 - U880 Unlock, Fixed bugs with U890
    Postovao legija u forumu Rocker Dongle
    Odgovori: 87
    Zadnji post: 07-04-09, 13:32
  5. INFINITY BOX Plus
    Postovao garfild u forumu Infinity
    Odgovori: 12
    Zadnji post: 18-02-08, 04:59

Pravila postovanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •