Prikazivanje rezultata 1 do 19 od 19

Tema: pomoc ako se neko seca

  1. #1
    GSM Guru borbelj's Avatar
    Clan br.
    746
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Kikinda
    Godina
    42
    Br. postova
    239
    Hvala
    24
    Pohvaljen 6 puta u 6 postova

    pomoc ako se neko seca

    flashovao sam danas prastaru nokiu 9210i poto je bila na nemačkom pa je čovek hteo engleski jezik.Proao flash na hwk bez problema ali nije hteo proći UL settings,mada telefon upalio i radi ali nema signal to covek poriče da nije takav bio.Da li postoji neko reenje ili neki drugi postupak.da pomenem da sam upisao MCU + PPM .Svaka pomoc dobro dosla....

  2. #2
    GSM Senior
    Clan br.
    1949
    Registrovan
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Godina
    46
    Br. postova
    105
    Hvala
    15
    Pohvaljen 4 puta u 4 postova
    Koliko se sjecam ima coax kablic od antene koji se voli precvikati, pogotovo ako je aparat bio otvaran, makar bi i bez njega trebao imati malo signala

    poz

  3. #3
    GSM Senior mobmax's Avatar
    Clan br.
    1312
    Registrovan
    May 2006
    Lokacija
    Gračanica;BiH
    Godina
    48
    Br. postova
    88
    Hvala
    3
    Pohvaljen 1 put u 1 postu
    Mozda je radio u Njemakoj al kod nas ne radi.(iz iskustva sa musterijama)

  4. #4
    Product Suporter Dr.Nele's Avatar
    Clan br.
    95
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Добој, Цара Душана 49
    Br. postova
    1.666
    Hvala
    434
    Pohvaljen 546 puta u 312 postova
    Mozda je musterija u pravu jer moze da bude i do softvera. Probaj upisati na neki drugi box
    Da li vidi mrezu na sekund kad tek upalis telefon?Je li ostala ista verzija softvera koja je i bila?

  5. #5
    -------VIP member------ legija's Avatar
    Clan br.
    108
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Vratio se kuci -;))
    Br. postova
    1.276
    Hvala
    13
    Pohvaljen 308 puta u 150 postova
    Prva stvar, moras napraviti FAID update. Mozda si zaboravio, a mozda i ne znas sta je to, lol. Ako nije izvrsen FAID update, telefon nece paliti svjetlo na tastaturi.

    Ako i posle toga nema mreze uradi sledece :

    Aktiviraj mu net monitor, pogledaj da li ima prijem, testiraj RSSI na winteslu . . .

    Imadoh jednom jedan, kuku lele matero milo kako sam nayebao.

    Kod ovih telefona cesta je pojava neispravan flash u kojem je eeprom. To rezultira raznim problemima, izmedju ostalog i nestanak mreze

  6. #6
    GSM Guru borbelj's Avatar
    Clan br.
    746
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Kikinda
    Godina
    42
    Br. postova
    239
    Hvala
    24
    Pohvaljen 6 puta u 6 postova
    Citiram Original postovao Dr.Nele Pogledaj post
    Mozda je musterija u pravu jer moze da bude i do softvera. Probaj upisati na neki drugi box
    Da li vidi mrezu na sekund kad tek upalis telefon?Je li ostala ista verzija softvera koja je i bila?
    vidi mrezu na sekund,dva jedna crta i izgubi je i nikako ne dodje

  7. #7
    GSM Senior digital's Avatar
    Clan br.
    443
    Registrovan
    Nov 2005
    Lokacija
    DragonBall
    Godina
    45
    Br. postova
    75
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    poslusaj legiju...imao sam i ja tih muka...nisi uradio faid...desavalo se i na drugim starim dct3 telefonima...evo ti malo upustvo za flashiranje dct-l telefona za griffin, ali snacices se:
    Attached Files Attached Files

  8. #8
    GSM Guru borbelj's Avatar
    Clan br.
    746
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Kikinda
    Godina
    42
    Br. postova
    239
    Hvala
    24
    Pohvaljen 6 puta u 6 postova
    1st Boot Ok, DCT LINDA
    FLID: 00898864,Int 28F640W18-T, i28f640.fia
    Software: V 06.00 17-02-03 RAE-5 (c) NMP.
    Algorithm Ok, [6810]
    Area1: 0x00000000-0x017F7FFF Erased, Time: 01:13
    MCU Flashing Completed, Time: 01:58
    1st Boot Ok, DCT LINDA
    FLID: 00898864,Int 28F640W18-T, i28f640.fia
    Software: V 06.00 17-02-03 RAE-5 (c) NMP.
    Algorithm Ok, [6810]
    Area1: 0x013A0000-0x0158FFFF Erased, Time: 00:17
    Area2: 0x017D0000-0x017EFFFF Erased, Time: 00:01
    PPM Flashing Completed, Time: 00:20
    Flashing Completed, Rebooting Mobile
    Power Up / Init Local Mode Failed !
    Flash Id Failed esId
    ovo izbacuje na kraju flasha sa hwk i ne ide Ul settings

  9. #9
    -------VIP member------ legija's Avatar
    Clan br.
    108
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Vratio se kuci -;))
    Br. postova
    1.276
    Hvala
    13
    Pohvaljen 308 puta u 150 postova
    Upali ga sa baterijom, ne na kabl.

  10. #10
    GSM Master alo-alo's Avatar
    Clan br.
    73
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Kotor/Jagodina
    Godina
    60
    Br. postova
    447
    Hvala
    199
    Pohvaljen 111 puta u 71 postova

    pa sve pie...

    "Power Up / Init Local Mode Failed !"
    "Flash Id Failed esId"

    neće u lokal i onda naravno ne moe da uradi FAID..

    "Uteraj" ga u lokal....

  11. #11
    GSM Guru borbelj's Avatar
    Clan br.
    746
    Registrovan
    Jan 2006
    Lokacija
    Kikinda
    Godina
    42
    Br. postova
    239
    Hvala
    24
    Pohvaljen 6 puta u 6 postova
    Citiram Original postovao alo-alo Pogledaj post
    "Power Up / Init Local Mode Failed !"
    "Flash Id Failed esId"

    neće u lokal i onda naravno ne može da uradi FAID..

    "Uteraj" ga u lokal....
    kako da ga uteram u local mode NECE druze moj sve moguce solucije sam probao
    izbaci M-bus error

  12. #12
    GSM Guru slobans's Avatar
    Clan br.
    246
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    novi sad
    Godina
    48
    Br. postova
    142
    Hvala
    23
    Pohvaljen 15 puta u 10 postova
    mbus kabel pa na komport.bilo je tu nekih programcica ali ko ce se toga setiti.resenje ako nece na mbus preko koma ti je da ga flashujes istom verzijom koja je bila unutra ali sa ppmom koji ti treba

  13. #13
    Product Suporter Dr.Nele's Avatar
    Clan br.
    95
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Добој, Цара Душана 49
    Br. postova
    1.666
    Hvala
    434
    Pohvaljen 546 puta u 312 postova
    Citiram Original postovao borbelj Pogledaj post
    vidi mrezu na sekund,dva jedna crta i izgubi je i nikako ne dodje
    Softver 1000% i do tebe je,musterija je upravu

  14. #14
    GSM Senior telnett's Avatar
    Clan br.
    3049
    Registrovan
    Dec 2006
    Lokacija
    Subotica
    Godina
    43
    Br. postova
    76
    Hvala
    0
    Pohvaljen 0 puta u 0 postova
    Meni je uvek DCT3 pravio belaj na tornadu, nema mreze. Kako bilo resenje je bilo *.fls sa knokom i fejdovanje na tornadu

  15. #15
    GSM Senior
    Clan br.
    1949
    Registrovan
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Godina
    46
    Br. postova
    105
    Hvala
    15
    Pohvaljen 4 puta u 4 postova
    Mozda ce ovo biti od pomoci
    Attached Files Attached Files

  16. #16
    Balkan GSM Team dumix's Avatar
    Clan br.
    1621
    Registrovan
    Jun 2006
    Lokacija
    Београд,capital of the World
    Godina
    51
    Br. postova
    626
    Hvala
    73
    Pohvaljen 123 puta u 65 postova
    @borbelj

    kad budes odgovorio na moja vise puta postavljanja pitanja, a i drugih moderatora, otvoricu temu , do tad CLOSE

    ps: za SVE clanove foruma evo o cemu je rec:

    http://www.gsmserbia.com/forum/showthread.php?t=22225


    PONOVO OTVORENA TEMA
    Izmenio dumix : 22-05-08 u 00:20

  17. #17
    GSM Guru
    Clan br.
    3745
    Registrovan
    Feb 2007
    Lokacija
    Raska
    Br. postova
    152
    Hvala
    1
    Pohvaljen 6 puta u 3 postova
    Moze li neko da postavi ovde flash file mcu+ppm za verziju 4.13 i sta sve treba da bih flesovao ovo cudo na Tornado????? Hvala

  18. #18
    GSM Master alo-alo's Avatar
    Clan br.
    73
    Registrovan
    Oct 2005
    Lokacija
    Kotor/Jagodina
    Godina
    60
    Br. postova
    447
    Hvala
    199
    Pohvaljen 111 puta u 71 postova
    ima boks?ima originalne diskove?ima support?

    ili ti je lake da neko od nas skine sa supporta,zapakuje i digne ti na rapid,jer ti je tako bre???

    samo reci,nije problem.....

  19. #19
    GSM Guru
    Clan br.
    3745
    Registrovan
    Feb 2007
    Lokacija
    Raska
    Br. postova
    152
    Hvala
    1
    Pohvaljen 6 puta u 3 postova
    skinuo sam sa supporta ali mcu nece da raspakuje izbacuje neku gresku pa sam zato pitao ako neko ima da okaci

Slicne teme

  1. n91 treba mi z5200 mada moze i cela ploca ako ima neko
    Postovao marinsabac u forumu Potraznja
    Odgovori: 1
    Zadnji post: 30-04-08, 21:20
  2. ako ima neko gdfs za k770
    Postovao vlatko u forumu SonyEricsson
    Odgovori: 12
    Zadnji post: 13-02-08, 11:58
  3. E259 full flash ako neko ima?
    Postovao PINMOBIL u forumu BFx, BGx, THx, BHx serije
    Odgovori: 3
    Zadnji post: 10-01-08, 15:42
  4. Mala pomoc ako moze!
    Postovao PINMOBIL u forumu Samsung 3G modeli
    Odgovori: 2
    Zadnji post: 28-11-07, 15:53
  5. ODM ROcker ako je neko imao problema - reseno
    Postovao cybercom u forumu Rocker Dongle
    Odgovori: 7
    Zadnji post: 18-08-07, 03:09

Pravila postovanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •